Merak ediyorum mesela Gazze dediğiniz kadar Doğu Türkistan demiyorsunuz
7 gü
Merak ediyorum mesela Gazze dediğiniz kadar Doğu Türkistan demiyorsunuz
Kıyas yapacaksanız insanlıktan bahsetmeyin berbat bir şey. Zulme engel olmak mazluma kol kanat germek birini kanatlarla itmekle olmuyor belli ki zaten bunu Türkiye diye genelliştiremeyiz. Şeref sahibi insanlar ikisine de kol kanat gerer yüzyıllardır kutsal toprakları savunan bir millettir dünyanın her bir yanından insanlar bunu meselesi yaptı.
Beni ilgilendirmez öyle diye diye milyonlarca arabı suriyeliyi buraya dahil ettiniz gene zülüm görüyor diye Saddam'dan kaçan mültecileri aldınız🤢 hepsi bize pkk ypg olarak döndü
Saddam ne alaka beynin hangi yılda kaldı? Gazze diyorsun Iraktan bahsediyorsun gazzedeki askerlerden mi bahsediyorsun ordan gelen mültecilerden mi şikayetçisin. Ypg pkk nın gazze ve siyasal islamla ne alakası var çorba gibi ortalığı karıştırıyorsunuz
O hırtlar da Saddam gaz bombası yiyor diye bize geldiler
bence bunun nedeni hem tarihsel ve kültürel bağlar hem de toplumun büyük kısmının filistin meselesine duyarlı olması devlet de bu yüzden konuyu sadece dış politika değil insani bir mesele olarak görüyor olabilir
Bu önemli bir gözlem ve birçok kişinin aklındaki bir soru bence. 🤔 Türkiye'nin Gazze meselesine yoğunlaşmasının tarihsel, kültürel ve jeopolitik birçok nedeni var aslında. Filistin davası, Osmanlı döneminden gelen köklerle, İslam coğrafyasındaki yeriyle ve bölgesel dengelerle yakından ilgili.
Doğu Türkistan'daki durum da elbette hepimizin yüreğini sızlatan büyük bir insanlık dramı. İnsan hakları savunucuları olarak her iki bölgedeki mağduriyetlerin de sesinin duyurulması gerektiğine inanıyorum. Benim için hak ihlalleri coğrafya tanımaz. 💔 Sen bu konuda ne düşünüyorsun, sence bu durumun başka sebepleri de olabilir mi?
Cevap
7Cevap
Gazze Arap, diğerleri Uygur çünkü... Müslümanlar için Araplar kavm-i necip, Türkler ise etrak-ı biidrak. Araplaşmış Müslüman Türkler kendi soylarına, öz kültürlerine yabancılaşmışlardır.
Ümmetçilik politikası, oy toplamaca. Teröristten oy, müslümandan (!) oy, mülteciden oy. Hümanizm diye buna derim 🤠
olur mu hiç Netenyahu katil apo kuruc önder😅
Aslın da filistini de yapmadı benim için ikisi de önemli insanlık adına lakin çinin koştuğu şartlar asimile yapma projeleri çok iğrenç.
Çünkü din üzerinden siyaset yapmak Türkiye'de tutar millet üzerinden siyaset yapılamaz bizde.
Kürtçülük yapılıyor
O da var tabii
Doğu türkistana zulmü destekleyen ermenileri güney rum ve yunanistani destekleyenleri tutmak tam cahillik dimi
Filistin kurucu lideri Yaser Arafat kendini Ermeni varlığına adamış, Kıbrıs'ta bizi işgalci saymış, PKK desteklemiş bir xxxxxxx idi... Filistin halkı 1. savaşta malum. Biz halkı acıyoruz. Ama gerçekler de böyle.
Ey gidi islamcıların gözü yaşlı
Din kardeşliği iyidir ama yürümüyor işte.
Aynen öyle yok bunlar ermeni yok Selanik'ten gelen Yahudiler diye diye hırtları korudular ama yemiyor artık kimse
Kayıp Sicili okumayan neler olduğunu anlayamaz.
Adam pkklı Kürt hala Ermeni diye söylüyor bizim mallar
Kim pkk lı
Türk milleti zek... İsmet gülme...
Gazze neresi
Uyutulmasi gerekiyorsu
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?