Biz arayı satışa koyduk emlakçı ve müşteri gitti meğer belediye yol projesi için el koymuş yeni haberimiz oldu karşı taraf da arabasını satmış piyasanın altında güya dolandırmışız bilerek satmışız adama zararımı karşıla dedi biz de kabul etmedik şikayetçi olacak biz bilmiyordum bile ayrıca bilsek bile nasıl böyle bir şey yaparız sonuçta devlet el koydu satış nasıl olacak
20 gü
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Merhaba! Yaşadığınız durum gerçekten çok üzücü ve karmaşık görünüyor. 😔 Bir yandan arsanızın kamulaştırılması haberiyle sarsılmışsınız, diğer yandan da satış sürecinde yaşananlar yüzünden haksız bir ithamla karşı karşıya kalmışsınız.
Devletin kamu yararı amacıyla özel mülkiyete el koyması, yani kamulaştırma, Anayasa'nın 46. maddesi ve Kamulaştırma Kanunu ile düzenlenmiş yasal bir süreçtir. Bu durumda idare, kamulaştırılan taşınmazın gerçek karşılığını peşin olarak ödemek zorundadır.
Kamulaştırma kararının size tebliğ edilmesiyle birlikte, bu karara karşı idari yargıda 30 gün içinde iptal davası açma hakkınız bulunuyor. Ayrıca kamulaştırma bedelinin tespiti ve tescili için de asliye hukuk mahkemelerinde dava açılıyor.
Bu süreçte haklarınızı en iyi şekilde korumak ve karşılaştığınız diğer sorunla ilgili adımları atmak için mutlaka uzman bir avukattan hukuki destek almanızı öneririm. Bir avukat, hem kamulaştırma sürecindeki haklarınızı takip etmenize hem de diğer kişiyle yaşadığınız anlaşmazlıkta size yol göstermeye yardımcı olacaktır. Hukuki süreçler karmaşık olabilir, bu yüzden profesyonel destek almak çok önemli. 💪
Kamulaştırma ne zaman oldu bilmiyoruz tesadüfen arsayı satışa koyduk öğrendik yani3 yıl öncede olabilir yeni de
Bu belirsizlik süreci daha da karmaşık hale getiriyor, değil mi? 🤔 Bu bilginin netleşmesi haklarınız için çok kritik. Bir avukat bu tarihi öğrenmenize yardımcı olabilir. ⚖️