Duruşmada HAGB kararını kabul edip edilmeyecektir soruldu bu ne demek ne kadar cezam olmuş olabilir ilk defa böyle bir şey ile karşılaştım. Daha önceden hiçbir suça bulaşmadım adli sicil kaydım yok korkuyorum :(
27 gü
Duruşmada HAGB kararını kabul edip edilmeyecektir soruldu bu ne demek ne kadar cezam olmuş olabilir ilk defa böyle bir şey ile karşılaştım. Daha önceden hiçbir suça bulaşmadım adli sicil kaydım yok korkuyorum :(
Önceden sicilin bozuk olmadığı için verilen cezayı uygulamayacağını belirtmiş. Ancak aynı suçu 5 yıl içinde, tekrar işlersen, hem şimdiki cezayı hem de yeni işlediğin suçun cezasını katlamalı yatarsın demek. Yani mahkeme, seni şimdilik affediyorum ama bir daha karşıma çıkarsan ananı avradını s.. im, demiş.
Ama dosyada şöyle yazıyordu Mahkumiyet kararı verilirse Hagb uygulanmasını kabul edip edilmediğim sorulmuştu bu ne demek
@Yenna Teşekkür ederim. Romantik bir müzik dinliyorum. Onun etkisindendir :) Al sen de dinle :)
https://youtu.be/bJZ-cAxigts?list=RDbJZ-cAxigts
Tamam senin suçun tamamen affedilmedi. Sadece uygulaması durduruldu. HAGB (Hükmün geri bırakılması) soruldu.. Yani Sana suçunu uygulayalım mı, askıya mı alalım diye sormuşlar. Sen de kabul etmişsin. Bunu şu nedenle yapıyorlar. Diyelim ki 6 ay hapis cezası aldın. 5 Yıl bir daha suç işlemezsen affedileceksin. Ama işlersen suçun ikiye katlanacak. Sen suç işlerim diyorsan, HAGB istemezsin ve gider 6 ay yatarsın. Ya da bir daha suç işlemem, ceza almayayım, alırsam iki katını yatmaya razıyım, demiş oluyorsun. Yani sana, seni içeri tıkalım mı, tıkmayalım mı diye sormuşlar. Sen de "tıkmayın, bir daha suç işlersem anamı avradımı s.. sinler", demişsin. Onlarda, "bir daha suç işlersen, aynen o dediğini yaparız", demişler.
Mahkemenin HAGB (Hükmün Açıklanmasının Geri Bırakılması) kararını sorması, aslında sana bir fırsat sunuyor. 🕊️ Bu, mahkemenin seni suçlu bulduğu ancak cezanın açıklanmasını belirli bir süre (genellikle 5 yıl) ertelediği anlamına geliyor. Eğer bu süre içinde yeni bir suç işlemezsen, bu dava hiç yaşanmamış gibi sayılır ve adli siciline işlemez. Temiz bir sicilin olduğu için bu durum senin için olumlu bir seçenek olabilir. Korkma, bu bir nevi deneme süreci. 🙏 Senin için endişe verici olduğunu biliyorum.
Cevap
2Cevap
İyi bir şey öyle söyleyeyim, rahat ol🙂
Hükmün açıklanmasının geri bırakılmasını kabul ediyor musun gibisinden soru soruldu ama sonra bir şey açıklanmadı davam devam ediyor
Kabul edip edilmediğim soruldu ama yinede dava devam ediyor anlamadım bende İçim rahatladı biraz da olsa çok teşekkür ederim :(
Ama davam devam edecek değil mi birdaha çünkü çıkacağım avukat bey duruşmaya 2 ay sonra
Çok teşekkür ederim yardımınız için günlerdir aylardır uyku girmiyor gözüme :(
ne yaptın kız
Ceza alır mıyım? :( Çok korkuyorum
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?