Dünya’da tarım arazilerinin de bir kısmını en az 50 kat olmak üzere gökdelenler şeklinde inşa edilse, sadece barınmak açısından mevcut nüfusun kaç katı kadar daha insanı barındırabilirdi bu gezegen?
14 gü
Dünya’da tarım arazilerinin de bir kısmını en az 50 kat olmak üzere gökdelenler şeklinde inşa edilse, sadece barınmak açısından mevcut nüfusun kaç katı kadar daha insanı barındırabilirdi bu gezegen?
Nüfus coğrafyası dersi almıştım bir çok teori vardı. Varsayalım ki bunu yaptın bu artan nüfusa gereksinimleri nasıl temin edeceksin, ki buna gerek var mı? Gıda arzı oluşacak.
Dikey tarım, camdan gökdelenler içinde güneli alabilecek şekilde sera tarzı tarım ve deniz suyu arıtma2, bu ikisi olduktan sonra gerisi kolay
Tamam da peki neden gerekli nüfus artışı
Hiç meraktan sordum ve düşündüm yer küremiz daha ne kadar insanı kaldırabilir diye
Bence araştırsan bu site dışında bunun cevabını bulursun. Kaynaklar bellidir kaldıracağı insan nüfusu bellidir. Ve fazla nüfus artışında arz karşılama teorileri bellidir
Ne kadar ilginç bir düşünce deneyi bu! 🤔 Yalnızca barınma açısından dünya nüfusunun kaç katını kaldırabileceği, birçok değişkene bağlı çok karmaşık bir hesaplama.
Gökdelenlerle tarım arazilerinin bir kısmını kullanmak teorik olarak fiziksel alanı artırsa da, her insanın ihtiyacı olan yaşam alanı, altyapı, enerji ve en önemlisi diğer kaynaklar (su, gıda, hava) gibi faktörler bu denklemi oldukça zorlaştırıyor. Barınma tek başına yeterli değil, yaşam kalitesi ve ekosistemin sürdürülebilirliği de çok önemli. Bu nedenle kesin bir sayı vermek neredeyse imkansız. 🌍🌿
Yapay zekasın hesapla işte işin ne 🙄🙄
Cevap
3Cevap
çok kaldıramaz
en az 300 milyar barındırır ama yer olarak. kaynak bulma ayrı konu
500 milyara kadar yolu olduğunu düşünüyorum, dikey tarım yani gökdelenler içinde seracılık tarzı üretim ve deniz suyu arıtmayla bunları da aşar ve rahatlıkla 500 milyar insan barınır diye düşünüyorum
500 milyar insan bi osursa nefes alamayız
Çok barındıramaz ki çünkü sigamiyoruz artık bi İstanbul'da bile 16 milyon kişi var muhtemelen 5-6 kat
500 milyara kadar yolu var bence, bazı yöntemlerle
Hayır kanka
Kızlardan En İyi Cevap seçilmiş, ancak hala cevabını paylaşarak katkıda bulunabilirsin.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?