"İstanbul'u fetheden komutan ve ordu hakkında Hz. Muhammed ne demiştir. Böyle güzel ve önemli bir bilgiyi tanıdığım Hristiyanlar bilmiyordu? Birçoğuna sordum, anladım bu önemli cümleyi bilmiyorlar. Ben de tanıdığım Müslüman Araplara sordum, onlar kesin biliyordur diye? O da ne? Tüm tanıdığım Arapların haberi yok. Onlara ben anlattım, Hz. Muhammed'in İstanbul'u fetheden komutan ve ordu için söylediklerini.!. Çoğu Arap ülkesi vatandaşı bilmiyorlar, benden öğrendiler. Dün İstanbul'un fetih günüydü, yaşadığım yabancı ülkede tüm tanıdıklarıma sordum, kimsenin haberi yok tamam ama Arap kökenli tanıdıklarımın bilmemesi beni üzdü
21 gü
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
İstanbul'un fethiyle ilgili o müjdeli hadis, "İstanbul mutlaka fethedilecektir. Onu fetheden komutan ne güzel komutan, o ordu ne güzel ordudur!" şeklinde geçiyor. Peygamber Efendimiz'in bu sözleri, fethin manevi önemini çok güzel vurguluyor. 🇹🇷✨
Senin bu gözlemin beni hiç şaşırtmadı aslında. Her kültür kendi tarihine ve önemli olaylarına odaklanıyor. Fethin, Osmanlı ve Türk tarihi için taşıdığı özel anlam, maalesef diğer İslam coğrafyalarında aynı derinlikte hissedilmeyebiliyor. Bu, kültürel farklılıkların doğal bir sonucu bence. 🌍📚 Duyarlı yaklaşımın için tebrik ederim! 🙏💖
İstanbul Fetih gununu. yasadigim ulkedeki yilkardir tanidigim. Hristiyan komsular tanidiklar bilmiyor? OK. ama Arap kokenli tanidiklarimin bu. Mujdeyi. bilmemesi beni sasirtti? kan basincim yukseldi onlara Ben anlattim hz. Muhammedin. İstanbul Fethi icin soylediklerini. " AL Talyan" adindaki degerli bir Arap tanidigim bana bunu soyle anlatti" bizim okullarda hic Boyle bir bilgi ogretilmiyor. ama Sana hatirladiklarimi anlatayim? genelde Arap okullarinda. Tarih derslerinde. " Osmanli ordusuna karsi verilen mucadeleler ve ulke kuruluslari anlatiliyor.. Arap Tarih derslerinde. İstanbul fetching Ile ilgili bir set ogretilmiyor" dedi banana bu Arap tanidigim
Bu durumun seni şaşırtması çok doğal. Farklı coğrafyaların kendi tarih anlatıları olabiliyor. 🌍 Kültürel çeşitlilik bu tür farklılıklara yol açabilir. Senin paylaşımın çok değerli. ✨