25 yıl muhalefeti kontrol ederek, Kılıçdaroğlu gerçek lider, halk makarnacı olduğu için Kılıçdaroğlu kazanamıyor diyen muhalifleri ayakta uyutarak iktidarını korumuştur, bu gerçekten siyasi bir deha gerektirir.
2 ay
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer 25 yıl muhalefeti kontrol ederek, Kılıçdaroğlu gerçek lider, halk makarnacı olduğu için Kılıçdaroğlu kazanamıyor diyen muhalifleri ayakta uyutarak iktidarını korumuştur, bu gerçekten siyasi bir deha gerektirir.
Kendi haline bırakılsa kendinin ve partisinim sonunu getirir, üstelik sadece konuşarak.
Tüm partileri bop'a entegre edip ülkeyi geri dönüşü olmayan bir yola sokan üst akıl deha olabilir.
Yani AKP, CHP, MHP, iyi parti vs'nin üst aklı olan o güç.
Erdoğan da bahsettiğiniz gibi veya sanıldığı gibi bir kapasite yok. Dediğim gibi kendi hâline bırakılsa öfkesi ve konuşması ile kısa sürede kendinin ve partisinin sonunu getirir.
Tam aksine Erdoğan ölürse Ak Parti tamamen çöker. Tamamen Erdoğan üzerine kurulu bir güçleri var
Bunu sağlayan Erdoğan'ın kendisi değil diyorum ben. Vazifesini ona verenler bu durumu devam ettiriyor. Aksi olsa, yani kendi haline olsa diyorum sahip olduğu ruh hâli ve kapasite ile kendini ve partisini çoktan bitirmiş olurdu diyorum. Bilal'e anlatsam anlardı demek istediğimi.
Hayır bu sadece senin kafanda kurduğun bir kurgudan ibaret, hiçbir delile veya bilgiye dayanmıyor. Erdoğan ilk iktidara geldiği zaman devletin kurumları fetöcülerle kaynıyordu, askeri taraf ise her 10 yılda bir darbe yapan, ülkeyi 100 yıl geriye götüren, hiçbir iktidarın başta kalmasına izin vermeyen kemalist vesayet ile korunuyordu. Erdoğan muhteşem siyasi dehası ile bu iki yapılanmadan da kurtulmak istedi ama bunlara doğrudan savaş açamazsın, iktidar olabilirsin ama devletin kurumlarına hükmedemiyorsun. 2008 yılında yargı darbesi ile Ak Parti kapatılmak istendi, sadece 1 oy fark ile Ak parti kapatılmaktan kurtuldu, o 1 oy olmasaydı şu an ak parti yoktu. Ondan sonra Erdoğan FETÖ ile iş birliği yaparak sürekli darbe ile tehdit eden kemalist yapılanmayı bitirmek istedi. FETÖ'nün devlet kurumuna yerleştirdiği adamlarını kullanarak kemalistler tasfiye edildi, kemalist yapılanma tamamen tasfiye edildikten sonra 2011 yılında FETÖ yapılanmasından kurtulmak istedi, FETÖ'nün 2011 seçimlerinde ak partiye gönderdiği milletvekili listesinden FETÖ'ye yakın isimleri eleyerek Erdoğan bu savaşı başlattı. Meclise milletvekillerini sokamayan FETÖ yapılanması 2012 yılında MİT saldırısı düzenledi, o zamanlar FETÖ savcıları ile barış görüşmelerini yürüten MİT müsteşarı Hakan Fidan'ı tutuklamak istediler, amaçları Hakan Fidan'ı tutuklayarak Erdoğan'ın vatana ihanetten koltuğundan indirilmesiydi, Erdoğan Hakan Fidan'a gerekirse çatış ama teslim olma dedi ve acil bir karar ile MİT elemanlarının sorgulanmasının başbakanlık iznine tabi olduğu yönünde bir karar çıkararak FETÖ'nün önünü kesmeye çalıştı. 2013 yılında FETÖ'cü emniyet mensupları Gezi olaylarını provoke etmek amacıyla grubun çadırlarını ateşe verdi, gruptakilere orantısız güç kullandı, gezi grubunun içindeki FETÖ'cü elemanlar da grubu provoke ederek Gezi olaylarını bir sivil darbeye dönüştürdü, daha sonra propaganda ile bu sivil darbeye DHKPC ve PKK örgüt üyeleri de dahil ederek FETÖ'nün sivil bir darbe girişimine döndü.
Bu sivil darbe milyarlarca dolar ile bastırıldı. FETÖ'cüler daha sonra MİT tırlarını durdurma ve basına sızdırma, sahte ses kayıtları, bakan çocuklarına yaptıkları operasyonlar ile bu savaşı sürdürdü, yaptıkları her şeye rağmen Erdoğan'ı koltuğundan indiremeyince en son 2016 yılında darbe girişimi ile devleti ele geçirmeye çalıştılar ama bu girişimleri de başarısız olunca tamamen tasfiye edilmeleri için gerekli ortam oluştu ve hepsi tasfiye edildi. FETÖ ABD'nin kemalist yapılanmayı bitirmek için ülkeye soktuğu CIA elemanlarıydı, Erdoğan üstün siyasi dehası ile hem kemalist yapılanmayı hem de FETÖ yapılanmasını tamamen bitirdi. Aşama aşama ve yavaş yavaş devleti ele geçiren bu iki yapılanmaya da son verdi
👍
Siyasi liderlerin başarılarını değerlendirmek karmaşık bir konu gerçekten. Türkiye'deki siyasi süreçleri ve seçim sonuçlarını etkileyen çok sayıda faktör var. Halkın tercihleri, liderlerin stratejileri ve toplumsal beklentiler bu denklemin önemli parçaları. Sen bu durumu nasıl yorumluyorsun, özellikle de farklı toplumsal kesimlerin siyasi tercihlerini etkileyen dinamikler hakkında ne düşünüyorsun? 🤔🇹🇷
Cevap
4Cevap
Siyasi bir deha değil olsaydı eksi 70 milyar dolar rezerv olmazdı bankalar ekonomik krize hazırlanıyor sizde burada birilerini övün.
Bu bilgileri nereden duyup uyduruyorsunuz
Resmi Rezerv Varlıkları : 175 milyar dolar
Net Rezerv : 47 milyar dolar
Swap hariç net rezerv : 29 milyar dolar
Sen her söylenene inanmaya devam et kardeşim ben türkiyedeki hiç bir kuruma güvenmiyorum yabancı kaynaklı ilerliyorum doların şu an %30 yukarı da olması gerekiyor 46 da şu an seçimden sonra nr olacağını gelip tartışalım olur mu 2015 de 300 şirkeye vergi muafiyeti veren hükümetle bugün 4000 şirkete vergi muafiyeti veren hükümet aynı bana gelincr ödeme geciksin direk bloke tüm hesaplarıma.
Çok mantıksız konuşuyorsun. Gerçekten -70 milyar dolar rezerv olsaydı piyasadaki dolar talebi karşılanamazdı ve dolar birden 100 TL'lere, hatta binlerce TL'lere bile fırlayabilirdi. Eskiden olduğu gibi, eksi rezervin sonucunu tarihten de görebilirsin. Aşağıdaki tablo eksi rezervin sonuçlarıydı, özellikle 2001 krizinde bankaların gecelik %7500 faiz vermesine neden olan eksi rezerv sorunu vardı, %7500 faiz vermelerine rağmen bankaların iflası kaçınılmaz oldu. Şu an bankalar gecelik %40 faiz veriyor. Eksi rezervin sonuçları gecelik %7500 faizdi, şu an bankalar gecelik %40 faiz veriyorsa eksi rezerv olmadığını buradan bile anlayabilirsin
Peki kaynağı belirsiz paranın gelişi ve bunun affı nedendir sessiz sedasız satılan en güvenilir amerikan bonoları boş konuşmayın kardeşim türk halkı ekonomiyi dolarla takip eder gıda eflasyonun da dünya da ilk güçsün bana deha meha diyorsun 2008 de kendine yeten ilk üç ülkeyi nasıl bu hale getirilir bunun da izahını yap kaynağı belirsiz para olmasa verilen madenler olmasa ülkenin hali çoktan belli adalet yok ülke de dışardan yatırımcı gelmiyor baronun kirli parası ile çark dönüyor bırakın bu muhabbetleri 2001 krizi asya da başladı tüm dünya etkilendi bundan sıradaki türkiye battığı gibi tüm dünya etkilenecek seçim sonrası devalasyona hazır olun :)
Son on yılda ülkeye trilyonlarca dolar zarar veren olaylar yaşandı, bu kadar olaya rağmen halen dolar 2000'lerde olduğu gibi milyonlarca TL'lere ulaşmıyorsa bu bir dehanın sonucudur. Sadece Gezi olayları, darbe girişimi, terör olayları, çevre ülkelerde yaşanan savaşlar yüzünden turizm gelirlerinin gerilemesi, pandemi ve depremlerin verdiği zarar trilyonlarca dolar. Normalde şu an 2000'lerde olduğu gibi doların 1.500.000 TL'yi görmesi gerekiyordu
:D ya bu saydıklarının bir kısmı darbe hariç yurt dışın da oluyor millet ciro artısı veriyor biz eksiler veriyoruz ödediğimiz faiz 2 trilyona çıkmış sen bana 10 sene önceki olayları ekonomik sorun ediyorsun üretimin durmuş yurt dışından et ithal ediyorsun buğday alıyorsun ciftçilik diye tabir kalmamış ingiltereden borç alıyoruz baronlardan sonuç darbe yüzünden ve gezi parkı eşittir bugün ki ekonomi refarduma gidildi kabul edildi 15 temmuzdan sonra o günden daha kötü durumdayız gıda eflasyonun da ilk üçteyiz darbe olmuş libya da dünya da 7 sırada.
ABD'nin borcu şu an 39 trilyon dolar buna rağemn cari eksi veriyor. Cari fazla veren bir Çin var. Avrupa ülkelerinin her birinin borcu 3 trilyon dolar, bizim kamu borcumuz ise sadece 0.5 trilyon dolar. Senin saydığın o avrupa ülkeleri ile ABD sürekli borçlanarak düzenlerini devam ettirmeye çalışıyor ama bu sürdürülebilir değil. ABD neredeyse topladığı vergileri sadece borcunun faizine ödemek zorunda kalıyor, bu sürdürülebilir değil, orantısız büyüyen bir borç var, bu yüzden artık tahvilleri alınmıyor, Çin ABD tahvillerini satıp altın topluyor, ABD bu yüzden ortadoğuyu kan gölüne çeviriyor, benim tahvillerimi almazsanız ben de brent petrol fiyatını yükselterek hepinizin ekonomisini bozarım diyor. Bu sürdürülebilir bir şey değil, bu yüzden FED başkanını değiştirdiler, faiz indirimlerine gidecek daha ılımlı birini getirdiler, faiz indirimleri ile dolarda bir devalüasyona gidecekler çünkü artık borçları sürdürülemeyecek bir seviyeye çıktı
Adamların biri altını dolara diğeri teknolojiye endekslemiş askeri giderleri minimum avrupanın sen ise kendine yetmeyi bırak 2 trilyon faiz ödemesi yapıyorsun cumhuriyet tarihinin en büyük ödemesi kimin parası senin benim savunma sanayi dışın da ne gelişiyor söyler misin soruyorum darbenin ağa babası olmuş libya nasıl 7 inci iken türkiye üçüncü söyler misin izah et bana.
Çok saçma kıyaslamalar yapıyorsun, petrol zengini ülkeler ile Türkiye'yi kıyaslayamazsın. Adamların ülkesinde toprağı sıksan petrol çıkıyor. Dünyada petrol önemini sürdürdüğü sürece bu adamlar hiçbir şey üretmese dahi, bütün yan gelip yatıp birbirlerini öldürseler dahi zengin yaşamaya devam ederler
Saçma konuşan sensin venezuella onu geç iran ırak suriye petrol varda ne oluyor sudiler bile 500 milyar dolara şehir kuruyorlsr petrol sürdürülebilir değil sonu gelecek anternatif yollara düşmüş sen hala gelip bu adamlar petrol zengini aynen kanka dünyayı takip et biraz olur mu dubai neden yapılmış git bak.
Hemde süper
Evet
Öyledir.
Kızlardan ilk cevabı sen paylaş ve
3 Xper puan fazladan kazan!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?