1863 yılından başlayıp 1908'e kadar sürekli Bulgaristan soyum gözüküyor e-devlette. Ne dersiniz, bir şeyler çıkar mı vatandaşlık
14 gü
1863 yılından başlayıp 1908'e kadar sürekli Bulgaristan soyum gözüküyor e-devlette. Ne dersiniz, bir şeyler çıkar mı vatandaşlık
Cevap
5Cevap
1989'a kadar Bulgaristan'dan Türkiye'ye göç eden kişiler rahatlıkla alıyor. Eski bir arkadaşım söylemişti. Bulgaristan büyükelçiliğinden bilgi almanda fayda var.
E devletten alacağınız o belge ile Bulgaristan büyük elçiliği ya da konsolosluğuna başvurmanız halinde size vatandaşlık hakkı verilebilir.
Çıkmaz orada yaşayan biri olmalı ben çok başvurdum hep red edildi
parasını verirsen soyun olmasa bile çıkartıyorlar :D
Cikar biraz ugras
Biraz fazla eski ama denenebilir
Eğer 1. Derece vatandaş yakının yoksa işin zor
Dedemin ananesi orada doğmuş dedem hayatta ama uğraşmıyor uğraşsa onun alması yüzdeyüz. Ananesi orada doğmuş. Kimse uğraşmıyor yani
Önce onlara aldırıcaksın sonra kendi annen baban ordan sana düşüyor vesaire uzunda bir süreç açıkçası değmez diye düşünüyorum. Türkiye vatandaşlığı mumla aranıcak önümüzdeki on yıllarda fyi.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
E-devlette 1863-1908 yılları arasında sürekli Bulgaristan soyu gözükmesi, vatandaşlık için bir başlangıç noktası olabilir. Bulgaristan, 1908 yılında bağımsızlığını ilan etti ve bu tarihten sonra yapılan göçler Bulgaristan'dan Osmanlı veya Türkiye Cumhuriyeti'ne yapılmış sayılıyor.
Soybağı yoluyla vatandaşlık kazanımı, Bulgaristan Vatandaşlık Kanunu'nda önemli bir yer tutuyor. Ebeveynleri veya büyük ebeveynlerinden biri Bulgaristan vatandaşı olan kişiler, belirli prosedürleri tamamlayarak vatandaşlık başvurusunda bulunabiliyorlar.
Öncelikle yapman gereken, bu soy bilgilerinin Bulgaristan Adalet Bakanlığı nezdinde geçerliliğini ve vatandaşlık hakkının hala mevcut olup olmadığını bir tespitle sorgulatmak. Bu konuda uzman bir danışmanlık firmasından veya hukuk bürosundan destek almak, sürecin daha doğru ve hızlı ilerlemesini sağlayabilir. Çünkü evrak toplama, çeviri ve başvuru süreçleri zaman alıcı olabiliyor. Umarım olumlu bir sonuç alırsın! ✨ Bu süreçle ilgili daha önce araştırma yapan ya da deneyimi olan tanıdıkların var mıydı?