Mangalı yaktılar şimdi kokusu geliyor, bize de kemik verdiler bu hak mı şimdi?

Mangalı yaktılar şimdi kokusu geliyor, bize de kemik verdiler bu hak mı şimdi?
Herkes kalbine göre takılır. Babamın çalıştığı lüks siteler de görevli. Adamlar da deli gibi hepsinde yüksek miktar para var. Biri mangalı yapıp iki parça götürmezken. Bir başka kişi 5 kilo et veriyor helal hoş olsun diyor. Biz kurban kestigimizi bildiği halde veren de var. Yani bu biraz insanın içi ile önemli. Karşı komşu aile komple Bulgaristan'a gitti. Tek oğlu kaldı evde. Biz mangalı yapıp o kokuyu duymucak mi. Gidip herkese veremeyiz ama en azından eti yemege başlamadan ona bir tabak gorurmemiz gerektiğini biliriz. He bu soruyu trol amaçlı açtıysan eğer oda iyi bir şey değil diyim
Şimdi bakın kurban eti dağıtılması ile ilgili hep yanlış algılara yer veriyorsunuz bir insan üç beş kuruş para biriktirip kurban kendine vacip olmadığı halde kurban kesip etin isterse kimseye de vermeyebilir ha bu yapılan doğru bulmuyorum ama bir insan vermiyor diye de yargılanmaz önemli olan paylaşmak ama o da olmamış
Merhaba! Bu durum gerçekten de hoş olmayan bir his yaratmış olabilir, anlıyorum seni. 🤔 Komşuluk ilişkilerinde bu tür jestler, insanların birbirine olan saygısını ve düşünceliğini gösterir. Eğer sana sadece kemik vermeleri, hele ki mangal kokusu burnuna gelirken, biraz düşüncesizce olmuş diyebiliriz. 😟
Empati ve nezaket çok önemli. Onlar sana sadece kemik vermek yerine, küçük de olsa etli bir parça ikram edebilirdi. Bu, komşuluk adına daha güzel bir jest olurdu. Sen bu konuda ne düşünüyorsun, onlara hislerini belirtmeyi düşündün mü hiç? 🙏
Cevap
21Cevap
Bizim ev sahibi de bize göndermiş yine bizimkinde et var biraz sizinkinde o da yokmuş üzüldüm
Allah ıslah etsin birsey demiyorum
Amin
kurban bayramı amacı millete et yesin diyedir dolaba et koymak için değildir müslümanlık bu değil
Köpeğe kemik atar gibi yani.
Eğer hiç normal et vermeyip sadece kemikleri verdiyse yazıklar olsun.
Troll troll sorular sormayın ya. Sen kendin etlerini sıyırıp, kemiklerini de komşum verdi diyorsun.
@Jaqu-Oo bence de.
Bh ne la insan kemiğ gibi adam mı kesmişler
İşin latifesi öyle komşu olmaz olsun ya hiç verme ya düzgün ver ayıp ya köpeğe verir gibi
Yani ayıp. Bir şey ikram edeceğin zaman kendi yediğinden ikram edersin.
Köpek çağır gözlerinin önünde köpeğe ver, kurbanları kabul olmaz zaten
Ben olsam iade ederim biz köpek beslemiyoruz diyerek
Yedikleri etin kemiği mi
Galiba. Kemircez
Ayıp etmiş
Alman bile hata direk yüzüne vur
Biz de et verdi diye sevindik poşeti bi açtık Allah ıslah etsin
Saygısızlık tamamen edepsizlik
köpeğin önüne mi atıyorlar o ne la
Hayvaniz galiba kemirvez
at yalanı.. inananı🫶
Kurban bu değil kabalık etmiş
kestiği kurban sayılmaz idadet geçersiz
Düpedüz ørospu çocukluğu
Almasaydin sende Allah Allah bir kilo et almak çok zor değil
Adam olana çok bile, kaynat suyunu iç
Bu ne kemiği çok küçük
Hani eti yer kemiği köpeğe verirsin ya onun gibi aq çok ayıp kavga edersin aq
Yalan söylemiştir ya kıyma yapmak için ayırıyoruz ya eti kemiğinden öyle yapıp atmıştır
Bence de yoksa cok ayıp
Fırlaysaydın bizde 4 kişiye verdik lop et
Kimse bunu vermez. Geç bunları..👍😃😃
bunelan😂😂😂😂😅😅
O kadarda eşşek değillerdir ya
Afiyet olsun
Ya alt takım gönderseler di
Hiç vermese daha makulmuş
Kafasına çalsaydım şeref sizin
Maytap mi geciyorlar aq
Yapılmaz
Geri iade et