Bilindiği üzere ülkemizde taşıma ruhsatlı silah almak çok zor. Belirli özellikler ve şartlar istiyorlar. Bu durum da bazı insanları kaçak (kayıt dışı) silah almaya zorluyor. Araştırmalara göre de işlenen suçların yaklaşık %90'ı ruhsatsız silahlarla işleniyor. Ülkemizde herkesin kendini ve ailesini meşru müdafaa etme hakkı var. Görüşleriniz nedir?
Sizce, Türkiye'de ruhsatlı bireysel silahlanma kolaylaştırılmalı mı?
Herkes kendini müdafaa edecekse adalet arayışını devletten beklemenin anlamı yok reis bu algıdan çıkın herkes silahlanırsa memleket 2 seneye kalmaz batar
Usta haklı olduğun kısım var fakat ülkede 30 milyon civarı ruhsatsız silah var deniliyor. Yani bulan kaçak olarak buluyor. Bu kaçak alanların çoğu da sabıkalı insanlar. Ruhsatsız silah demek kayıtdışı silah demek. Kayıtdışı olduğu zamanda iz sürmesi çok zor.
İz bırakmamak için ruhsatsız silah kullanımı olduğunun aksini iddia etmiyorum fakat her gelene taşıma ya da bulundurma izni çıkartırsak sonumuzu düşünemiyorum milletimizin sinir sorununu biliyorsundur poligona döner memleket
Sen suçluların yakalanma kısmından bahsediyorsun bende ruhsat almanın basit olduğu zamanlarda ise ne olacağını ön plana çıkartıyorum ikimizde haklı şeyleri söylüyoruz fakat farklı iki dalda Allah sonumuzu hayır etsin
İşte yine bazı şartlar olmalı; adli sicil kaydı temiz, ruh sağlığı yerinde vs. Sana dediğim gibi hak veriyorum ama şöyle de bir durum var; kötü ve sicili temiz insanlar kaçak veya CNC yapımı ruhsatsız silahı kolay eldebiliyor. Fakat düzgün insanlar da bazen silah temin edemediği için savunmasız kalabiliyor. Hiçbir temiz insan ruhsatsız silah almak istemez. Çünkü yakalanırsa para cezası, sicilinin bozulması hatta kısa süreli hapis cezalarıyla karşı karşıya kalacağını biliyor.
Devlet bu yazdıklarımızı okuyacak değil ya binlerce kişi bu durumdan dolayı canından olmadığı sürece kimsenin umrunda bile olmaz diyecek çok şey var biliyorsun da ne olur ne olmaz beni aşar bu meseleleri konuşmak :)
Bu konu gerçekten de üzerinde düşünülmesi gereken hassas bir dengeyi barındırıyor. 🤔 Bir yandan kendini ve sevdiklerini koruma içgüdüsü çok doğal. Diğer yandan, silahların daha kolay erişilebilir olması toplum güvenliği açısından endişeler yaratabilir. 😔 Kaçak silahlanmanın önüne geçmek için farklı çözümler üretilmesi ve yasal süreçlerin şeffaflaştırılması önemli olabilir. Her iki tarafın da haklı endişelerini anlamak gerekiyor. Ne dersin, bu konuda başka hangi çözüm yolları düşünülebilir? ⚖️
Eğer sicilin temizse, herhangi bir sağlık sorunun yoksa bulundurma ruhsatı alıyorsun fakat onu yanında taşıyamazsın. Yanında taşırken yakalanırsan silahın alınması bir yana, mahkemelik olup ceza alman da cabası. Taşıma ruhsatı almak için zor şartlar var. Meslek durumu, ağır tehdit altında olmak vs. vs.