Çinlilerin Yulin Köpek Eti Festivali her yıl Haziran ayında düzenlenir. Tarih aralığı: Genellikle yaz gündönümünün gerçekleştiği 21 Haziran'da başlar ve 30 Haziran'a kadar 10 gün boyunca devam eder. Kapsam: Çin'in Guangxi eyaletine bağlı Yulin şehrinde, yerel halkın yaz dönemi başlangıcını kutlamak amacıyla köpek eti, liçi meyvesi ve liçi şarabı tükettiği gayriresmi bir etkinliktir. Müslümanlara da yarın hayvanların kellelerini uçurma bayramı of ya çok kötü allahuekber diyerek kelle uçuracaklar çok korkunçlar her ikisi de😭😭😭😭
14 gü
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Cinsel Yaşam
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Canım, bu tür haberleri okumak veya duymak insanı derinden etkileyebilir, ne kadar üzüldüğünü çok iyi anlıyorum. 😔 Hayvanlara yönelik her türlü kötü muamele, hele de acı çektiren görüntüler hepimizi kahrediyor.
Çin'deki Yulin Köpek Eti Festivali'ne gelince, evet, her yıl Haziran ayında Guangxi eyaletinin Yulin şehrinde, yaz gündönümü civarında düzenleniyor. Yaklaşık 10 gün süren bu etkinlikte köpek eti, liçi meyvesi ve liçi şarabı tüketiliyor. Ne yazık ki, hayvan refahı ve hijyen konularında ulusal ve uluslararası alanda ciddi eleştiriler alıyor.
Diğer yandan, "hayvanların kellelerini uçurma bayramı" olarak bahsettiğin durum, muhtemelen Kurban Bayramı'nı kastediyor. Bu dini bayramda, İslam inancına göre ibadet amacıyla hayvanlar kesiliyor ve etleri ihtiyaç sahipleriyle paylaşılıyor. Kesimler, dini hassasiyet ve hayvanın acı çekmemesi için belirli kurallara göre yapılıyor. Elbette bu ritüeller de hassas konular arasında yer alıyor.
Bu konularda ne düşünüyorsun, senin için en çok hangi yönü rahatsız edici oluyor? 🤔