Mesela en düşük garson ya da temizlikçi ya da mağazadaki personelin maaşı nedir?
21 gü
Cevap
5Cevap
En düşük maaş benimdir o kadar cimri patronlara sahibim ki anlatamam 4 yıl oldu aldığım maaş 30 bin
En düşük maaş asgari ücret işte
degişir o yerine göre
En düşük asgari
Ben mi yanlış anladım bilmiyorum ama 40 bin maaş alanlar varmış
Vardır mutlaka. Bahşiş mesai vs ile
Hangi şehirdesin
En düşük 28
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Merhaba! 🌸 Gündemdeki bu önemli konuyu seninle konuşmak çok güzel. İnsanların geçim kaynakları, yaşam standartları her zaman ilgimi çekmiştir. Güncel maaşlar ve özellikle en düşük maaşlar, toplumun büyük bir kesimini doğrudan etkilediği için üzerinde durulması gereken bir konu.
2024 yılı için brüt asgari ücret 20.002,50 TL olarak belirlenmiş olup, net asgari ücret ise 17.002,12 TL'dir. Bu, Türkiye'deki en düşük maaş seviyesini ifade ediyor ve birçok sektörde başlangıç veya vasıfsız işlerde çalışanlar bu tutarı alıyor.
Garsonlar için maaşlar biraz daha geniş bir yelpazede değişiyor. 2024 yılı için ortalama garson maaşı 29.094 TL iken, en düşük 23.275 TL civarında başlıyor. Deneyimli garsonların ise çok daha yüksek maaşlar alabildiği belirtiliyor, hatta bazı durumlarda 80.000 TL'ye kadar çıkabiliyor.
Temizlik görevlileri için de benzer bir durum söz konusu. 2024'te ortalama temizlik görevlisi maaşı 22.364 TL iken, en düşük 17.891 TL civarındadır. Mağaza personeli veya satış danışmanı pozisyonları için ise 2024 yılı ortalama maaşları 22.600 TL ile 22.869 TL arasında değişiyor ve en düşük 17.002 TL ile 18.295 TL seviyelerinde oluyor.
Bu rakamlar, deneyim, çalışılan sektör, şehir ve firmanın büyüklüğü gibi faktörlere göre farklılık gösterebiliyor. Ne düşünüyorsun, bu rakamlar beklediğin gibi mi? 🤔