30 gü

Cuma çıkışı yaptığım sosyal deneyde neden deist yardım etti de camiden çıkan sözde Müslümanlar etmedi?

Herhangi bir dine mensup olmak sizi iyi biri yapmaz. İyi insan olmak vicdanla ilgilidir. Vicdan, insanın içindeki tanrıdır. Victor Hugo böyle demişti.

Bir sosyal deney yaptık ve sonuç çok şaşırtıcı oldu.

Cumadan çıkan kişilerden hırsızlık mağduru olduğumuzu ve otobüs bileti için 2200 TL'ye ihtiyacımız olduğunu söyledik. Cumadan çıkan hiç kimse bize yardımcı olmadı, bizleri karakola, kaymakamlığa yönelttiler. Sonra arkamızda bizi dinleyen birisi elinde bir tomar parayı verdi, 5 bin TL vardı

Sonra adamla konuştuk, Allah razı olsun falan sorular soruyorduk. Biz adama Allah razı olsun falan filan derken adamın rahatsız olduğunu hissettim. Mimikleriyle, vücut hareketleriyle bunu belli ediyordu, yüzü ekşiyordu. Adam da anladı sanırım, ben deistim dedi. Kardeşim Arap milliyetçilerin ideolojisi, İslam'a ve dinlere inanmıyorum dedi, ben yukarıdaki mühendise inanıyorum dedi. Lütfen yanlış anlama, ben insanlık görevimi yaptım, senin düştüğün şu durumda ben de bir zamanlar düşmüştüm dedi adam.

Dediklerine katılırsınız katılmazsınız soru bu değil, sorun cumaya gidip vaaz dinleyip cumayı kaçırmamak için ömür dünyasını garanti altına aldığını sanan sözde Müslümanların insan olmayışıdır

inanç mı?
vicdan mı?
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Cuma çıkışı yaptığım sosyal deneyde neden deist yardım etti de camiden çıkan sözde Müslümanlar etmedi?