sanki ailemden biriymiş gibi öyle bir bağ hissediyorum, nefret eden nasıl bir kafayı yaşıyor
1 ay
sanki ailemden biriymiş gibi öyle bir bağ hissediyorum, nefret eden nasıl bir kafayı yaşıyor
Kesinlikle eğitimsizlikten. Çocukken bana da Atatürk kötü biriymiş gibi anlatıyorlardı ve nefret ediyordum ama sonra kendim araştırınca sevgi ve saygı duymaya başladım ve bu yüzden akrabalarımın çoğunluğuyla görüşmüyorum bile
ne diyorlardı
bana hep güzel anlatıldı okul hayatımda da
Tamamen eğitimsizlikten, çocuk yaşta rol model olarak yanlış kişilerin gözlemlenmesinden, aileden ve çevreden geliyor. Maalesef Atatürk'ten nefret edenler bile neden ettiklerini bilmiyorlar, rasyonalize etmek için kendince sebepleri var ve bunları sunduklarında "Pekala" diyorum sadece. Kalori yakmaya değmez...
ben çok araştırdım kitap okudum belgesel izledim osmanlı tarihi de dahil
Eğitim yetmiyor, aile de önemli.
Şu anda kadar nefret edenlerin çoğundaki gözlemim, laiklik gibi temel ve çağdaş bir ilkeden dolayı kuyruk acıları var...
Ve bu kolayca çözülebilecek bir önyargı değil ne yazık ki...
Yok be ondan da değil, düz maI hepsi. Atatürk'ü sevmeyip de ortalama iq sahibi olan da görmedim. Hepsi birbirinden sığır
@kutsal-ornitorenk Her zamanki orni: vurdu gol oldu...
onu biz söyleyince bişiler oluyo siliniyor sorumuz
Silecek modun da annesi yanımda <3
@kutsal-ornitorenk o ne demek be
Bunu kaldırcak mod atatürk düşmanıdır
bakalım var mı
kesin vardır
Neden eğitimsizlik olsun, Atatürk'ü sevenler Türk milletinin tarihine düşman, Bir kere Türk olmadığı halde kendisine Atatürk soyadını koyan ve bu Türk milletine zulüm eden birisine neden saygı sevgi duyayım
atatürk olmasa afganistan pakistandan beterdi halimiz
Merhaba! Atatürk sevgisi ya da nefreti gibi derin duyguların tek bir nedene bağlanmasının zor olduğunu düşünüyorum. Bu, bence aileden gelen değerler, eğitim sistemi, sosyal çevre ve kişisel deneyimler gibi birçok faktörün birleşimiyle şekilleniyor. Herkesin bakış açısı ve hisleri birbirinden farklı olabiliyor, bu da insan doğasının karmaşıklığını gösteriyor. Sen de çok güzel bir bağ hissettiğini belirtmişsin. Senin için Atatürk ne ifade ediyor? 🤔🌸
Cevap
6Cevap
Atatürk nefreti eğitimsizlikten gelir.
Aslinda objektif bakmayi. ogrenmek gerek. nefret edenlerin de senin 100 yil sonra neden yonetime gecmis bir askeri ailenden biri gibi gordgugun hakkinda birkac teorileri var ve bu tur senaryolari da gozardi etmemekte fayda var. Ben oyledir demiyirum ama Sonucta su anda kuzey korede de un ailesinin fertleri icin ayni duygulari besleyen cokca kisi var. Olum yildonumlerinde hickira hickira aglarlar falan. Ona benzer bir durum olabilri mi diye merak eden bir kesim var
2 seçenek. Ya yalan yanlış öğretilmiştir ( tarikatlar) tarafından. Ya da türk görünümlü türk düşmanıdır.
nefret sonradan öğrenilen bişeydir herkes sevgiyle doğar herşeyin aşırısı tabiki zarar okumayan ya da tek taraflı okuyan ya nefret eder ya çok sever
Çocukken sevmezdim Atatürkü. Babamdan etkilenmistim ama okumam sayesinde ne kadar değerli bir lider, Ata olduğunu anladım 🙂
Atatürk'ü sevmeyen Kürt eğitimli olduğu için sevmiyordur , Atatürk'ü sevmeyen Türk eğitimsiz olduğu için sevmiyordur. Detaylı analiz yapilabilir
Eğitimli olduğunu düşünüyorsan git araştır bakalım kimmiş nerden gelmiş senin ülkende neleri değiştirmiş bak bakalım.
özgürce fikrini kimin sayesinde söylüyorsun bi düşün
Bana birtane özgürce yapılamayan bir şey söyler misin atatürk öncesinden?
sen iyi misin kadına değer mi vardı değerden kastım hakları mı vardı eğitim bile yasaktı eşi babası abisi ne derse o oluyordu sen ne anlatıyon daha nasıl bi özgürlüğe müdahale bekliyorsun ki
Ahmak kızım Türkler ve Bu ülke 1923 de var olmadı Türkler binlerce yıldır var bu ülkede bak tarihe ne zamandan beri var ne cahil insanlarsınız bu ülke vardı kimse ülke vs kurmadı sadece meclis Ankara'ya taşındı önce tarihini oku atalarını bil bir yahudi dönmesi ingiliz valisini kalkıp bize ata diye yutturma
@NullException ben onu mu dedim zaten zeka küpü ama büyük devrimleri kim yaptı bizim için yemin ederim içiniz boş hangi kaynak belgeleri okudun da geliyorsun
Türk musunuz?
@Yasemin_683 değiller tabi ki dkndldmdm
@bigofrikolamadınız bence de
Retardasyondan kaynaklı bence
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?