Bu devlet boşanmak isteyen kadınları korumak için kaç can daha alınmasını bekliyor acaba, her gün bir olay, yazık günah ya
1 ay
Bana göre bu kadınlar boşanacak sebepler yüzünden boşanmıyor, sürekli dillerinde olduğu için. Niye bana yamuk baktın hemen boşanıyoruz derse erkekler ne yapsın?
Sonuçta bir evlilik kolay mı? Dünya masraf ediyorsun, bir de ADALETSİZ Bir boşanma mevcut.
Şiddetin artma sebebi bana göre Kanunlardaki Terazinin hep kadından yana olmasıdır.
Hiçbir kadın evlenince milyon para harcıyor mu? Ben de bunu sormak isterim.
@Gof34
Daha yaşın küçük, hele bir boşan ve gerçekten haklı ol ama seni doğduğuna pişman etsinler bakalım seni de göreceğiz. Ben haklıydım, Sadece maddi olarak kadınlara çok taraf çıkılıyor. O yüzden de artık kimse evlenmiyor, Herkes dost hayatı yaşıyor.
Avukat dedi ki Evlilik sözleşmesi neden yapmadın? Dedim hangi kız buna yanaşıyor ki? Bizi tek koruyan sözleşme, onu da kızlar kabul etmiyor. Bana güvenmiyorsan evlenme. Ama boşanırken şeytan olup önümüze düşüyorlar.
Devlet erkeklerin haklarını yiyor hem de fazlasıyla. Kadına beyanı esas dediler, (hiçbir kadın namusu hakkında yalan konuşmaz dediler) Ama öyle iftiralar atıyorlar ki aklın tavana vurur. Neden? Çünkü acıma ve merhamet duygusu kadında bulunmuyor. Neler gördüm neler izledim.
Sorun şuydu? Neden bu kadar arttı? Erkeği cezalandırırsan o da dönüp kendine sebep olan kadını cezalandırıyor sebebi budur.
Ben Ahirete bıraktım, alacaklıyım. Allah biliyor nasıl hakkımın yendiğini. O kanunları sisteme sokan kişilerden de alacaklıyım. Onlar sebep oldular.
Bizim de canımız yanıyor, Hem de Haksız yere malımıza konuyorlar. Kimse evlenmez. 50 sene sonra da Türkiyenin nüfusu 10 milyon olur. 100 sene sonra da yok olup gider.
@Gof34
Haa kardeş, bunlar bilinçli yapılmış işlerdir. Daha 15 sene öncesine kadar bizim ülkeyi kimse yıkamaz diyorduk. Bizim Aile yapımız kuvvetli diyorduk. Ne oldu?
Birileri çıkıp kadını erkeğe düşman ettiler. Kadınlar erkekleşti, erkekler de kadınlaştı. Herşeyi mahvettiler. Aile yapımız bozuldu, Türkiyenin nüfusu yaşlanıyor, Eskiden genç nüfustuk, şimdi benim neslimde kalanlar yaşlandı. Yeni evlenen gençler var ama sanmıyorum ki evlilikleri bir ömür boyu sürsün, nice 25 li yaşlarda boşananları gördüm. Yeni neslin evlilikle hiçbir alakası yok daha ne olduğunu bilmiyorlar. Herkes Sabancının oğlu sanki. Evlenince şatoda yaşayacaklarını sanıyorlar.
Evlenme tekliflerindeki olaylar git gide erişilmez hale geliyor. Kızlar artık kendini istemeye gelen damat adaylarına çamaşır suyu içirmeye başlamış.
Senin piyasadan sanırım haberin yok. Bir kaç boşanmış birini bul ve konuş bak neler oluyor ülkede.
Yani anlattım ki bilesin diye. Biz nelerle karşılaştık kardeşim.
Akıl yaşta değil başta ula Allah akıl vermiş kulları diye ben gene söylüyorum hiçbir mahkeme suçsuz yere boşama yapmaz sen şimdi ne yaşadın bilmem benle olmak istemeyen biri ile Allahın oğlu gelse haşa ama durmam yani değim tüm servetimi alsın yine durmam ula biz hiçbir zaman boş yere konuşmadık konuşmayız da sen şu soruyu bile kendi çıkarına göre konuşuyorsun yani utanmasan diyeceksin oh olsun neyse çok uzatma sabaha kadar konuşsan beni buna ikna edemezsin
@Renalzey Ben haklıydım, Ben kimsenin başına iş getirmedim. Tüm pislikler beni buldu. Pislikler beni buldu buldu, bir de devletin kanunları içimden geçti. Allahım hepsinden hesap sorsun.
Sen de bişey bilip bilmeden konuşma. Daha hiçbir şey görmedin tanık olmadın. Umarım sülalende erkek vardır ve inşallah boşanır ve nasıl olduğunu anlarsın.
Konuşulcak o kadar şey var ki bu konuda... Kadına şiddetin hassasiyetini kullanıp masum adamlara eziyet edenlere de denk geldim... Allahtan işte doğru er geç meydana çıkıyor da adam aklanmıştı.
Neyse toplum olarak çok iğrenç bir haldeyiz... Keşke düzeltebilsek ama kendimizi düzeltmekten başka da bişey yapamıyoruz.
Erkeklerin çoğu hem karnım doysun hem pastam dursun modunda. Ondan boşanmayı kaldıramıyorlar ve aciz olanlar şiddete yeltenen kaba kuvvet kullanan insanlardır. Yasalar daha koruyucu olabilir. Şiddet ve cinayetin önüne geçilmeli.
Maalesef
Teşekkür 🙂🎈
Ne düzgünki ula.. çarpık sistem almış başını gidiyor..
Teşekkür ederim 🙏💫
Sevgili Gof34, içini döktüğün için teşekkür ederim. Bu konu hepimizi derinden yaralıyor. Boşanmak isteyen kadınlara yönelik şiddetin artışı, gerçekten çok acı ve kabul edilemez bir durum. Her gün yeni bir haberle sarsılmak, insanı çaresiz hissettiriyor.
Ülkemizde "Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun" yani 6284 sayılı yasa var ve yürürlükte. Bu yasa, şiddet mağduru olan herkese, özellikle kadınlara ve çocuklara koruma sağlamayı amaçlıyor. Şiddet önleme ve izleme merkezleri (ŞÖNİM) de bu konuda destek sunuyor. Ancak görüyoruz ki, yasal düzenlemelerin varlığına rağmen şiddet olayları maalesef devam ediyor.
Şiddetin neden arttığına dair birçok sosyolojik ve kültürel etken mevcut. Kadınların boşanma sürecinde hem ekonomik hem de sosyal baskılarla karşılaşması, yalnızlaşması da bu durumu tetikleyebiliyor. Devletin koruma mekanizmalarının daha etkin işlemesi ve bu süreçlerde kadınlara daha güçlü destek olması hepimizin beklentisi.
Sen bu konuda neler düşünüyorsun, çözüm için sence başka neler yapılabilir? 🤔
Cevap
14Cevap
Devlet her insanın başına birini dikemez ki bunun önüne geçmenin en kolay yolu cezada şeriat gelmeli yoksa zor gadası
Kısasa kısas gelmeli
Kolay mı öyle dikmek öldürmek isteyen her şekilde öldürür Kennedy ölmüş o kadar korumaya rağmen
Ok
Ülkede adalet yok normal
Aynen ula
Bunun bu noktaya varmasında kavram tanımlamaların iç içe geçmiş olsun.
Ortada olan yasalar varda ne oluyor.
Eğitim olmadığı sürece insanlar hayat mücadelesinde yanlıştan kaçmak için bunun farkına varması gerektiğini kabul etmeyecek.
Çünkü düşünmeden hareket edecek.
İstediği cevabı verdi mi bu kadınla evlenilir.
İstediği cevabı verdi mi adamsın sen ya.
Hayatın gerçekleri.
Bir toplum yasa ile düzelmez insana yatırım yapılırsa düzelir.
Aksi halde 30 sene önceki konuları 40 sene sonrada konuşmak zorunda kalırız.
Kimleri insan yerine koydular.
İnsan olmayan mı suçlu , onu insan yerine koyan mı?
Arkadaşım bunu yapanın ne okulu var ne üniversitesi nede eğitimi ne okumuş ne mühendis ne savcı nede hakimler var tek olmayan vicdan vicdan vicdanı merhameti olmayanın ne okulu olur ne makamı adam adam olmadıktan sonra ne o cebbe bir şey yapar nede o diploma ula bunun tek çözümü var sen devletsin yapacaksın işe geldimi namusun bana emanet yok öyle bi dava ula yapacaksın adamına göre adalet vermeyeceksin ne diyor mahkeme salonunda duvarda yazıda mahkemeler milletin vicdanıdır ula neresi benim vicdanım sen kendine göre kalem kırıyorsun adaleti kendimize göre veriyoruz o yüzden Allah vicdan versin dileği ile
Eğitimle anlatmak istediğin okul ile bir alakalı değil ki.
Ailede öğrendikleri ve sonrada üzerine koyduklarını her geçen gün geliştirebiliyor olması.
Yazdığınız bütün kavramları kişiler ailesinden alıyor.
Genelliklede annesinden.
Bazı şeyler sonradan elde edilecek bir şey değil.
Her şey ailede başlar denilen bir söz sizce bu söz öylesine veya tesadüfi olarak yazılmış bir olduğunu mu düşünmeliyiz.
Ben onu bunu anlamam sıkışınca herkes aile diyor ailenin yetmediği yerde devlet devreye girer girmeli nasıl ki 1 mayısta kimse gösteri yapmasın kutlama yapmasın devlete gönderme yapmasın diye bütün emniyeti taksime yığabiliyorsan demek ki işine geldiği gibi mekanizmaları çalıştırıyorsun
Konu çok başka noktalara ulaşmak üzere.
Uzatmasam daha iyi olacak.
İyi geceler.
İyi geceler
Ben sağ partideki bir iktidarin kadına şiddet sorununu cozecegini artik düşünmüyorum. oy aldıkları kesim bu şiddeti uygulayan erkekler ve destekleyen kadınlar çünkü... sol partilerden de emin değilim ama bir umut belki yapabilirler
Yani bunca yıllık hayatımda tek iktidarla yonetildim CHP ya da MHP ülkeyi yonetsenasil olur çok bilmiyorum ama ülkede halkın bunca yıldan sonra radikal bir kararla tam tersi bir partiyi başa getirmesi bir şeylerin degisicegine umut verir ama sonucu ne olur burası Türkiye insan kestiremiyor
Erkekler biliyorlarki bu kadın bize katlanan trünün son örneği insan, buda boşanıp giderse aklı başınd aküms ebirdaha bulamaz. O sebeple çirkefleşiyorlar
O kadar güzel bir soru sordun ki maalesef her gün kafamızda bu soruyu soruyoruz ama bir çözümü bulunmuyor umarım en kısa zamanda bunu yapanlara gerekli yaptırımlar yapılır
Devlet ne zaman koruyacak diye bi beklenti hayalden başka bişey değil sen istediğin cezayı ver insanların ruhları bu şekilde bozulmaya devam ettiği dürece cinnet anında kimse bedelini düşünmez her evde 1 polis beklerse bu dediğin olur ancak. Biz toplum olarak bozulduk ahlakımız bozuldu saygımız bozuldu sabrımız bozuldu imanımız bozuldu şu an doğmuş olan nesilden itibaren bize kadar düzelmez ancak umutlarımı yeni doğacak nesillerde ve onları yetiştirebilecek ailelerde bu da 50 seneyi bulur en az
Alışmışlar kölür kadın kalsınlar diye çünkü onları hizmetçi olarak görüyor Allah bu tür erkekleri kanser etsin topyekün eşleri malı değildir düzgün davransalardı boşanan olmazdı
Yeah
Ne oluyor ya
Adalet sistemimiz çok kötü bu dü örneklerden biri.
Boşanmak isteyen kadın başkası ile birlikte olmak için boşanıyorsa kocası napsın? nafaka verecek çünkü. Bizim üniversitede bir hoca nafaka vermek erkeği afedersiniz xgavat rolüne sokar devlet bir an önce nafakayı kaldırmalı demişti
Cezaevlerinde doluluk çok fazla, mahkemeler eskisi gibi uğraşmıyor suçlularda bundan cesaret alıyor kısaca adalet yok ülkede
Bu olaylara sesimizi çıkarmadıkça böyle devam edecek.
Devlet neyi duzgun yapmiski bunu duzgun yapsin
Kimse gerekli cezayı almadığı için herkes rahat rahat her şeyi yapıyor maalesef.
Bunu tam olarak bilmiyorum umarım her şey çok güzel olacak..
Biz çok ahlaksız bir toplumuz. Ahlaksızca yönetilmeyi hak ediyoruz.
Evlenen azaldı zaten doğum oranı bazı Avrupa ülkelerinden bile düşük Avrupa evlenmeden çocuk oranı yaygın o modole geçilmeli diye düşünüyorum evlilik sadece imza
Vallaha bilmem ama üzüldüm
Erkeklerin acizliğinden dolayı maalesef
Amaç o zaten kadınları korumamak
Şiddet genel olarak arttı
Neler var konuşacak neler !
Kanunların degişmesi lazım artık!
Adalet yok ki
Çünkü erkek kendine yediremiyor ayrılığı
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?