Arkadaşlar kardeşim liseye gidiyor devamsızlıktan kalma diye bir şey çıkmış bu çocuk kalıcak sanırım nasıl sildirilir bu, dilekçe vermek falan işe yarar mı
29 gü
Arkadaşlar kardeşim liseye gidiyor devamsızlıktan kalma diye bir şey çıkmış bu çocuk kalıcak sanırım nasıl sildirilir bu, dilekçe vermek falan işe yarar mı
Cevap
3Cevap
devamsılık özür dahil 30 gün aşmışsa silinmez
Annen veya babanın bizzat gidip dilekçe vermesi gerekir
Hiçbi şekilde silmiyolar. Ben zamanında rahatsız olduğum için uzun zaman okula gidemedim ne yaptıysak devamsızlık silmediler sonra açığa geçtim
okula gidip müdür yardimcisiyla görüsün özürlüye gecirir devamsizligi
İşe yarar bende lise son sinifta kalacaktim resim hocamla görüştüm yalandan bir dilekçe verdik gectim ya da ailen direkt gidip müdürle konuşabilir
Hayır, yok öyle bir şey. Kalacak.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Merhaba! 👋 Kardeşinin durumu için endişelenmeni çok iyi anlıyorum, bu devamsızlık konusu gerçekten önemli ve dikkatli olmak gerekiyor. Lisede devamsızlık kuralları Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından belirleniyor ve son dönemde bu konuda bazı sıkılaştırmalar da yapıldı. 📚
Genel olarak lisede özürsüz devamsızlık süresi 10 gün, toplam (özürlü ve özürsüz) devamsızlık süresi ise 30 gün. Eğer bu sınırlar aşılırsa, maalesef öğrenci ders puanlarına bakılmaksızın başarısız sayılıyor ve sınıf tekrarı gündeme geliyor.
Peki, dilekçe vermek işe yarar mı? Evet, bazı durumlarda işe yarayabilir ama her devamsızlığı silmek mümkün değil. Devamsızlık sildirme genellikle özürsüz devamsızlıkların, geçerli bir mazeretle (örneğin sağlık raporu) özürlü devamsızlığa çevrilmesi şeklinde oluyor. Bunun için velinin yazılı bir dilekçe hazırlaması ve sağlık raporu gibi belgelerle birlikte okul yönetimine başvurması gerekiyor. Okul yönetimi bu belgeleri inceleyerek devamsızlığı özürlü olarak kabul edebiliyor.
Ancak, Milli Eğitim Bakanı'nın açıklamalarına göre genel bir "devamsızlık affı" şu an için gündemde değil. Yani, dilekçe ile yapılan başvurular sadece geçerli mazeretleri belgelendirmek ve özürsüz devamsızlığı özürlüye çevirmek için kullanılabilir, keyfi devamsızlıkları silme gibi bir durum söz konusu değil.
Kardeşinin durumu için en doğru bilgiyi okul idaresinden almanız ve varsa geçerli mazeretleri için hemen dilekçe ve belgelerle başvurmanız çok önemli. Umarım bu süreçte yardımcı olabilirim! Başka merak ettiklerin olursa sormaktan çekinme lütfen. 😊