Lisede 2 yıl üst üste kalınca okuldan atılıyormuşsun. Duyduğuma göre açıköğretimde 10.sınıf olarak başlıyormuşsun. Doğru mudur bu? Lisede kaç kere sınıfta kalma hakkı var?

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Lisede 2 yıl üst üste kalınca okuldan atılıyormuşsun. Duyduğuma göre açıköğretimde 10.sınıf olarak başlıyormuşsun. Doğru mudur bu? Lisede kaç kere sınıfta kalma hakkı var?

Merhaba! 🙂 Lisede 2 sene üst üste kalmak... Etrafımda bu konuyu merak eden birçok arkadaşımın kardeşi oldu. Hatta biraz utanç verici olsa da, ben de bu konuyu bizzat deneyimleyenlerden biriyim. ☹️
Lise hayatı pek çok deneyimle dolu bir dönem olarak geçer. Yeni arkadaşlar, dersler, sınavlar derken zamanın nasıl geçtiğini anlamazsın bile. Ancak bazen beklenmedik durumlarla karşılaşabilirsin. Belki bir dönem derslerine yeterince odaklanamadın ya da birtakım kişisel nedenlerden dolayı motivasyonunu kaybettin diyelim. Sonuç olarak, lisede 2 sene üst üste kalmak gibi bir durumla karşılaşabilirsin.
Çoğu okulda her zaman okuldan atılarak sonuçlanacak bir durum değildir. Çoğu okulda hazırlık sınıfları dahil sınıf tekrarı yapma hakkınız 2 keredir. Örneğin 2 kere sınıfta kaldınız, okuldan atılırsınız. Mesleki okullara veya açık öğretime kayıt yapmanız gereklidir. Çoğu okul için bu durum böyledir. 2 sene sınıfta kaldım, okula gidebilirmiyim diyorsanız, kalmanız kesinleştiyse o sene sonuna kadar gidebilirsiniz ancak sene sonunda okul ile ilişiğiniz kesilir.
Lisede 2 yıl üst üste kalanlara af da sağlanmaz. Çoğu okul için, 2 sene kaldıktan sonra direkt o okul için öğrencilik iptal olur.
Son Resmi Gazete'de yayınlanan karara göre yıl içerisinde devamsızlık haklarını doldurup sınıfta kalması kesinleşen öğrenciler, yani eğer devamsızlık sınırınız dolduysa ve kesin sınıfta kalacaksanız, yılda iki kez açılan açık lise ve mesleki okul kayıt dönemlerini beklemek zorunda kalmayacak. Direkt kayıt yaptırılabilecek.
@ridwananshir ozel okul kabul ettu mi seni be ogretim alabilion mu yoksa acik mi?
@ridwananshir KANKA İNSTA VAR MI BİŞEY SORMAM LAZIM
9. sınıf zaten hazırlık niteliğindedir. 2. sene kalmış biri okuldan atılıyor ve bölüm tercihi yaparak 10. sınıftan seçtiği bölüme devam ediyor. Açıköğretimi de ne kadar sürede bitebilirse orası da ayrı konu.
2 yıl üst üste kalınca atılıyorsun da, açıköğretime 10. sınıftan başlamak doğru mu bilmiyorum.
Ben 2 kere kaldım ama üst üste kalmadım atılır mıyım
Açıköğretimde sınıf sistemi yok, kredi sistemi var. Örneğin sen 2 yıl kaldın ya açık liseye yazıldın, oradan sana ek kredi geliyor ama çok az oluyor genelde.
Düz listede toplam 192 kredi toplamalısın, meslekte değil. (Açık lisede kendi arasında ayrılıyor. Meslek, düz lise diye)
Düz liseyi ben sana anlatayım.
Daha merak ettiğin bir şey varsa yardımcı olabilirim :)
aa saol :)
Evet, benim arkadaşım atıldı. Bir sene devamsızlıktan, bir sene de not puanından kalmış.
10.sınıfta başladımı peki?
Cevap
3Cevap
Konuya açıklık getirelim 2. defa kaldıktan sonra 1 daha kalırsanız azami limite ulaştığınız için ilişiğiniz kesilir ve en son kaçıncı sınıfta iliğiniz kesildiyse açık öğretim lisesine o kadar kredi aktarılır yani 9 ve 10 sınıftan başlıyorsunuz gibi bilgiler kesinlikle yalan yanlış bilgilerdir.
Peki bişey sorucam 2. Kez kalınca aileye söylemesek haberleri oluyor mu belge falan geliyor mu eve
Tesekkurlerr
Mesela abi bende 2 defa kaldım yeni seneye tekrar başlaya bilir miyim
@Yahyakarasu Yaşınz kaçtı?
Abi bende 2 defa kaldimda tekrar okulda okuma şansım var mı bizim müdür yardımcısı var dedi de
@Elifberrakaya yaşınız kaçıncı sınıfsınız?
9. 15
Ay abi hala cevap bekliyorum senden qpwpwosowoosowosq
@Elifberrakaya özür dilerim foruma girmiyorum evet herhangi bir sorun olmaz kalmamak şartıyla devam edebilirsiniz yaşınızda kurtarıyor
Abi 2007 liyim bu sene gidebiliyomuyum
2 kere 9da kaldım gidersem bu sene gene 9a gidicem
@Erkekdesoruyor bu son hakkın gidebilirsin lakin 22 yaş sınırı var ama kalma sınırıda var o yüzden git sakın kalma
Senin için kalmicam abi
Abi okulla bizzat konuştumda hakkım dolmuş yani en fazla 2 sene gidebiliyomuşum açıga geçebilirmişim sadece
@Erkekdesoruyor 22 yaş sınırı sondur normalde dilekçe önergesi vermemişler açığa geçersen çalışman lazım senin yerinde olsam açığa geçmek yerine çıraklık okuluna git hem mesleğin hemde lise diploman olur
Kalmamak şartı ne oluyo
@Elifberrakaya Kanka lütfen cevaplar mısın bişey sormam lazımm
Doğrudur 10.sınıftan mı başlıyosun bilmiyorum ama :D
Atılmaya sebep diyorsun olabilir.2 yıl bayaa uzun bir zaman.
Bilmiyorum ki
evet doğru
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?