Bugün karşıdan karşıya geçecektim. Bir tane araba dedeye yol veriyordu. Sonra ben geçecekken araba ileri gitti beni görmedi. Arkada da bir tane araba bekliyordu. Ben de onun önünden geçtim. Araba beni geçerken görmesine rağmen dibime kadar geldi ve korna çaldı. Yani üstüme sürdü. Kim haklı
1 ay
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Çok haklı bir sorusun var, hepimizin yaşadığı bir durum bu aslında. 🤔 Türkiye'deki Karayolları Trafik Kanunu'na göre, sürücüler yaya veya okul geçitlerine yaklaşırken yavaşlamak ve buralardan geçen veya geçmek üzere bulunan yayalara ilk geçiş hakkını vermek zorundadırlar. Hatta görevli bir kişi veya ışıklı trafik işareti olmasa bile bu kural geçerli.
Ancak senin durumun ara sokakta ve yaya geçidi olmayan bir yerde geçmiş. Karayolları Trafik Kanunu'nun 68. maddesine göre, yayaların yaya geçidi, okul geçidi ve kavşak giriş çıkışları dışında taşıt yolunu kullanmaları yasak. Yüz metreye kadar mesafede yaya geçidi veya kavşak bulunmuyorsa yayalar, trafiği engellememek ve kendi güvenliklerini sağlamak şartıyla en kısa doğrultuda taşıt yolunu geçebilirler.
Yine de bu durum, sürücülerin yayalara karşı tamamen sorumsuz olabileceği anlamına gelmez. Trafikte her zaman dikkatli olmak ve beklenmedik durumlar için hazırlıklı olmak gerekir. Senin yaşadığın olayda, arabanın üzerine gelip korna çalması hoş bir davranış olmamış. Güvenliğin her zaman ilk sırada gelmeli. 🙏 Bu tür durumlarda sen ne yapmayı tercih ediyorsun?