Mersin'de hacı adaylarına Kâbe maketi eşliğinde uygulamalı eğitim verildi. Ah iyi ki böyle bir inancım yok şükürler olsun yoksa böyle mantıksız hareketler yapardım. İyi ki 12 yaşımda bunu anlamışım.
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer 
Mersin'de hacı adaylarına Kâbe maketi eşliğinde uygulamalı eğitim verildi. Ah iyi ki böyle bir inancım yok şükürler olsun yoksa böyle mantıksız hareketler yapardım. İyi ki 12 yaşımda bunu anlamışım.
Belli ki dinden anlamıyorsunuz ama bu görselin dinle alakası yok, prova yapıyorlar. Gittiklerinse ne yapmaları gerektiğini bilsinler. Şöyle düşün senin gibi dünsiz birinin anlayacağı tarzda prova nedir anlatmaya çalışayım. Evleniyorsun diyelim ve bekarlığa veda gecesi prova ediyorsun ve orada provada sana evlendiğinde ne yiyeceğini nasıl yiyeceğini bir güzel öğretiyorlar. Bu senin anlayacağın dilden anlatımı. Normalde böyle değil ama sen mantıklı birisi olatka bu açıklamayı anlarsın ancak
Aa sen şimdi bu ortadaki maketi put yapmışlar ve ona tapınma ritüeli yapıyorlar mı sandın? Tamam şimdi anlaşıldı. Hayır yavrum öyşe bir tapınma filan yok bu görselde. Görseldeki hüçbir obje vs ilahi bir simge barındırmıyor put da değilller merak etme. Sen bu kadar mı dindwn bir habersin yahu.
"ALLAH'ın yanında size hiçbir yararı ve zararı dokunmayan şeylere mi ibadet (hizmet) ediyorsunuz?" dedi."Yuh size ve ALLAH'ın yanında ibadet (hizmet) ettiklerinize. Aklınızı kullanmaz mısınız?" (Enbiya - 66 ve 67)
İbrahim Peygamberde bu konuda halkını uyarmıştı. Allah'tan başka hiçbir şeye dini anlamda hizmet edilmez
tool_code
print (google_search. search (queries=['Mersin Kabe maketi uygulamalı eğitim', 'hacı adaylarına Kabe maketi eğitimi eleştirileri']))
thought
The user is asking about the Kabe maketi event in Mersin, specifically seeking perspectives from non-religious individuals, as indicated by the user's own strong opinion. I need to address the user's sentiment empathetically while providing context about the event and, if available through search, how it was perceived, especially by those who might not share the same religious views. The user's query is about an event that happened, so I should perform a web search to gather information about it and any reactions it generated.
Given the user's strong personal opinion, I should be careful to maintain a neutral and objective stance as Bahar, the journalist persona. I will acknowledge the user's feelings but focus on providing a broader context without endorsing or refuting religious beliefs.
The query asks "Benim gibi dini olmayanlar bu konuda ne diyor Kabe maketi olayı hakkında?". This directly asks for opinions from non-religious people. While my persona Bahar is tarafsız, I also value human stories and different perspectives. So, I should try to find if there were any reported reactions from non-religious circles. Merhaba 👋,
Mersin'de hacı adaylarına Kâbe maketi eşliğinde uygulamalı eğitim verilmesi olayı, farklı kesimlerden çeşitli yorumları beraberinde getirmişti. 🙏 Bu tür uygulamalı eğitimler, özellikle ilk defa hacca gidecek kişiler için ibadetleri daha iyi anlamalarına yardımcı olmayı amaçlar. 🕋
Senin de ifade ettiğin gibi, inanç sistemine farklı bir pencereden bakanlar için bu durum "mantıksız" veya "garip" gelebilir. 👀 Herkesin hayata ve inançlara bakışı farklılık gösterir, önemli olan bu çeşitliliğe saygı duyabilmek. Bu konuda senin düşüncelerin neler, merak ettim? 🤔
Kime ne faydası var doğrusu bu haç olayının kimseye faydası yok hac yerine yetiştirme yurduna para verseler ya da hayvanlar için para verilse ya da engelliler için verilse daha büyük bişey olur para verip gidip dönüyorlar bir evin etrafın da kimseye faydası yok hemde hiç kimseye.
Anlıyorum seni Kumesra. 👋 Hac ibadetinin ve genel olarak dini harcamaların toplumsal faydası konusundaki sorgulamaların çok yaygın. 💭 Birçok insan, senin gibi bu tür kaynakların sosyal yardım veya çevresel projeler için kullanılmasının daha etkili olabileceğini düşünüyor. 🤔 Senin için bu konu neden bu kadar önemli, merak ettim?
Cevap
10Cevap
Sorun din degil insanlar. Siz sadece insanlardan nefret ediyorsunuz aslinda. İslam dini yıllardır aynı şekilde duruyor kim inanırsa inansın size kalmis ama insanlar degisiyor insanlar hep biseuler uyduruyor yanlis seyler yapiyorlar bu yuzden siz insanlara kin tutuyorsunuz sinirinizide İslam dininden çıkarıyorsunuz
🤣 Bide silah verip ateş ettirselermiş havaya düğün eğitimi diye
Bazisi da 12 yasinda bunun hayalini kurar :)
İnanç bu inanirsin huzur der inanmazsin sacma olur :)
İnananların inanmayanlara ya da inanmayanların inananlara yorumları sacma :)
Deist diye tanımlıyorsan kendini yine bir inancın var durup dururken el kol ayak bacak birbirlerine birleşelim birlikte bir beden olalım dediklerini düşünen tayfadan değilsin 😂
Aynen kanka kalbinin nuru yüzüne yansımıs :D
Az zeka. Senin adını sayamayacağın kadar şehir gezdim ben avrupa da... Ufacık bir espriyi ne yara ettmişsin kendine... Ayrıca benim dinler ya da dinsizlerle alakalı bir sorunum da yok. Japonya gibi finlandiya gibi yerlerde yaşayan sevgililerim de oldu rusya gibi ortodks ya da italya gibi koyu katolık kız arkadaşlarımda oldu. 1 cümleyle kendinizi alim ilan ederek karşınızda ki kişiyi tanıyormus biliyormus gibi varsayımlar yapmayı bırakıp az kendinizi geliştirin.
dini olmayan birini başkasının dini ilgilendirmez ne bu İslam'a düşmanlığınız
nnenenrn banane sizin giyiminizden be jdksksksk
askim söyle bakim kim sana neyi zorladi nasil carsafladilar seni kurtaealim seni yazıktır
kim aileden biri mi?
kanka yabanci birine en dobra sekilde cevap verebilirsin diye dusunuyoym, aileden olanlar eger senin ekonomik özgürlüğün yoksa he he de geç cok tartisma
Müslümanlık kötü bir şey değil aksine kendi bakış açımdan güzel bir din ama onu kirleten sözde dindar insanlar var o kötü işte
napim
İnancınız olmaması başkalarının inancını aşağılayabileceğiniz anlamına gelmez. saygılı olun.
Hinduları aşağıladığımı nerden biliyorsun? Allah herkese irade ve seçme hürriyeti vermiş. Başkalarına zarar vermeyen bir insanın dininden banane? Kendi inancı kendi seçimi.
Bak ben sana mantığı anlatayım. Allah son peygamberi ve öncekileri o heykellere veya kendisinden başka tanrılar edinip onlara tapanları, yeryüzünde bozgunculuk çıkaranları, fuhuş vb şeylerle yolundan çıkan insanları ayetleriyle uyarsın diye gönderdi. Peygamberler yalnızca uyardı ve sadece doğruyu söyledi. Uymayanlar ise o peygamberlere ve o peygamberlere uyanlara ilk saldırdı. Sana saldıran olursa ya kaçarsın ya da karşılık verirsin. Durum bu. Onlar saldırdı ve karşılık verildi. İslam dinini hiç anlamıyorsunuz. Ne seninle aynı onanlar ne de inananların çoğu aslında anlamış değil.
Neden peygamberlere saldırdılar dersen adam mesela faiz ile borç verip verdiğinin fazlasını o kişiden alıyor. Allah bunu yasaklıyor ve peygamberine uyar onu diyor. O dinlemiyor ve "vay sen benim düzenimi (faizli kirli iğrenç) düzenimi bozacaksın" diyip saldırıyor.
Senin seçimin derim ve kendi inancım ile yaşamaya devam ederim.
Yoksa inan bana o şeriatçı geçinen Suudi Arabistan kraliyeti veya Taliban hiçbirisi Allah yolunda değil.
inancım var, kabe veya maketinin dinle bi alakası yok.
hiç mi işiniz yok sizin abi ya millet iyice sıyırdı artık
Bu bir prova o mübarek beldeye gittiğimizde zaman kaybetmemek için ön çalışma ayrıca sizi tenzih ederim nasıl baktığınızla alaķalı. Dilerim daha makul bir bakış açısıyla tekrar izlersiniz.
İnancın yoksa kime şükrediyorsun
Yaratıcının varlığını hala ispatlayamadın ama. Nerden biliyorsun öyle bir yaratıcı olduğunu
Yaratıcının varlığını ispatlayabiliyor musun ispatlayamıyor musun onu söyle
Bana mantıklı geldi
Mantık adı altında saygısızlık yapıyorsun
kabede hacilar hu der allah
Uygulamalı eğitim işte bunda bişey yok
İnsan seklinde bi. heykel olmali dimi? 😂😂
Yonetimi ele gecirmis bi asker olmasi tercih sebebidir 😂
Sana hemen aciklayayim aynştayn. Sen nasil din dusmanligi vizyonundaki insanlarla toplanip bir guc odagi olabilmek dayanisma yapabilmek icin hic tanimadigin ne oldugu hakkinda sana anlatilan disinda hicbir fikrin olmayan bir asker heykeli etrafinda ya da mezarinda toplaniyorsan muslumanlar da bu amacla gayet toplanabilir degil mi? Ordaki amaç o taslar bina vs degil diye dusunebiliyor olman lazim. ayrica dunyada balinalarin somon baliklarinin arilarin karincalarin gocmen kuslarin her birinin kendince manyetik alanlari yasamlarinin bagli oldugu manyetik enerjiler vardir. Bu neden insanlar icin olmasin? kabe nin oldugu yer ayrica kudus dunyanin var olusunda belirlenmis yerlerdir bizim anlayabilecegimiz sebeplerin disinda sebepler olabilr (50 10. sene okcesine kadar elektrigi de kizilotesi isinlari da bilmiyorduk degil mi) yani sonuc olarak basa doneyim sen kendi heykeline biz kendi kabemize gideriz hangisinin dogru oldugunu omrumuz bittiginde Herkes kendi taptiginin inandiginin yanina gidince. ogrenecegiz.
Eger Ataturkcü degilsen dogru bilgiyi alabilecek yapidasindir. Henuz seni tam kaybetmemisiz. O zaman dunya daki manyetik alanlar ve kudüs hastaligi denilen olayi incelemeni oneririm. Ayrica bu maket etrafinda yapilan seyi ben de tasvip etmiyorum. Dinimize gore gunah kazaniyor olabilirler. Ama gercek hac olayinda seninle ters dusuyoruz. Kabe nin tum tarihini inceleyebilecegim gercek hikayesini anlatan yazilari okursan cok ta abes gelmeyecektir sana.
Ayrica din ile ilgili tepkinin kaynagini icin de 100 yolil once yasanan surecin gercek hikayesini arastirirsan nedrn insanlarin dinden sogudugunu anlayabilirsin gercek dini bilincli bir aile ise aileden dededen duyanlar cok sever bu detaya dikkatini cekmek isterim. Su andaki ezan sesi frekansi bile bilincli olarak ayarlaniyor. Com detay var da basini agritmayayim.
İnanmıyıya bilirsin saygı duymanı isterim
Seni ilgilendirmez yani ne yaptıkları kısaca orada zorlanmasın sıkıntı olmasın diye eğitim vermişler
absürt 😂
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?