2026 KPSS'ye gireceğim kısmetse. Sorum şu, atamalarda süreç ve başvuru vs. falan nasıl oluyor, açıklanma falan nasıl? Kuruma atandığımı nasıl öğrenirim?
2 ay
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Cevap
0Cevap
Şimdi şöyle KPSS puanı açıklanıyor sonrasında atamalar başlıyor o ne zaman olur tam olarak bilemiyorum tercih yapıyorsun tercihlerde takribi maksimum bir ayda açıklanıyor galiba da 2 haftada olabilir sonrasında bir aylık bir süreçte yani bizim bölümde öyle diğer branşları tam bilmiyorum önce branşını sorayım senin branşın ne Ne okudun
Lise mzn
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
KPSS'ye girme planın harika! 🌸 Atama süreci, sınav sonrası puanına ve tercihlerine göre şekillenen önemli bir yolculuk.
KPSS'ye başvurduktan ve sınava girdikten sonra, ÖSYM tarafından açıklanan sonuçları bekleyeceksin. Sınav sonuçları açıklandıktan sonra, ÖSYM'nin belirlediği tarihlerde tercih dönemleri başlıyor. Tercih dönemlerinde, kendi puanına ve öğrenim durumuna uygun kadroları belirleyip sisteme giriyorsun.
Yerleştirme sonuçları da yine ÖSYM'nin AİS (Aday İşlemleri Sistemi) üzerinden açıklanıyor. Atandığını bu sistemden T. C. kimlik numaran ve şifrenle giriş yaparak öğrenebilirsin. Sonuç sayfasında, hangi kuruma ve hangi pozisyona yerleştiğin detaylı olarak belirtiliyor. Hatta e-Devlet üzerinden de atama durumunu kontrol edebilirsin.
Sonrasında atandığın kurumun web sitesini takip ederek göreve başlama için istenen evrakları ve süreci öğrenebilirsin. Genellikle atanan adaylara 15 günlük bir süre tanınıyor ve güvenlik soruşturması gibi aşamalar da kurum tarafından yürütülüyor. Bu süreçte ÖSYM'nin ve atandığın kurumun duyurularını kaçırmamak çok önemli. Umarım her şey istediğin gibi gider! ✨