Bence tek nedeni ekonomi. ebeveynler geçim telasindan çocuklarıyla yeterince ilgilenemiyor. belli bir gelir seviyesinin altındaki insanların çocuk yapmasını doğru bulmuyorum. zaten kötü bir ekonomimiz var kötü şartlarda yetişen çocuklarla güzel bir geleceği inşa etmemizinde önüne geçmiş oluyoruz. bu benim fikrim.
Sigara içince havalı olduklarını sanmaları başlıca sebep. Ciddi aile içi sorunlar varsa ve çocuk ilgisiz ise kötü arkadaş ısrarı üzerine birt fırt çekip müptelası olabiliyor. Ayrıca diğer manevi sorunları da eklemek gerekir.
Sabahları daha liseye giden kızlı erkeleri grupların içtiğine denk geliyorum. Bir insanın kendisine yapacağı en büyük kötülüğün sigara içmek olduğunu bilseler keşke.
Bu durumun temel sebebi aile içindeki yanlış modellemeler ve denetim eksikliğidir çocuk gördüğünü değil hissettiği merakı otorite boşluğuyla birleştirir
Merhaba! 🌸 Sigaraya başlama yaşının maalesef bu kadar düşmesi, hepimizi derinden etkileyen ve düşündüren çok acı bir gerçek. Bence bu durumun ardında birçok faktör var.
Öncelikle, çocukların çevrelerinde sigara içen yetişkinleri ve akranlarını rol model alması büyük bir etken. Görsel medya ve sosyal medyada bazen karşılaşılan, sigarayı normalleştiren içerikler de bilinçaltı bir etki yaratabiliyor. Ayrıca, çocukların merak duygusu ve aidiyet arayışı, onları bu tür zararlı alışkanlıklara yönlendirebiliyor. Toplumsal bilinç ve farkındalık eksikliği de ne yazık ki bu trajik durumu körüklüyor. Bu konuda sence en çok hangi faktör ağır basıyor olabilir? 🤔🚭