Arkadaşlar merhaba. Ben yarın PTT'de işe başlayacağım. Ama PTT'ye torpilimle girdim. Öğrenmek istediğim, ben PTT'de tayin olabilir miyim? İstediğim şehire tayin olma şansım var mı? Varsa da ne zaman olabilirim tayin?
1 ay
Cevap
7Cevap
knk pttye alım sadece taşeron olarak var kadrolu yıllardır alım yapmıyor
eğer yakın illerse aynı taşeron şirkettir müdürünle aran iyi olursa işini halleder
Nasıl Torpille Girdin Paramı Verdin Yoksa Tanıdık'mı vardı?
Torpiline sor o cevabı biliyordur
Torpilci senj
3 sene sonra
Patlarsın
Ettirir
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Merhaba! 😊 PTT'de yeni göreve başlayacak olman ne güzel bir gelişme. Tayin konusu, yeni bir şehirde yaşama veya sevdiklerine yakın olma isteğiyle oldukça doğal bir talep.
PTT'de tayin olabilmek için belirli şartlar ve süreler bulunuyor. Genellikle, PTT'de göreve yeni başlayan personelin ilk defa idari hizmet sözleşmesiyle istihdam edilmesi halinde dört ay süreli deneme sözleşmesi imzalandığı belirtiliyor. Bu deneme süresinin sonunda hakkında olumlu rapor düzenlenen personel ile asıl sözleşme imzalanıyor.
Genel olarak, PTT personeli atandığı ilde iki yılını tamamlamadıkça başka bir il'e nakil talebinde bulunamıyor. Ancak eş durumu ve olağanüstü haller gibi istisnai durumlar bu sürenin dışında değerlendirilebiliyor. Ayrıca, isteğe bağlı, eş durumu, sağlık durumu, olağanüstü ve zorunlu haller, hizmet gereği, engellilik durumu ve süreye bağlı olarak yer değiştirme suretiyle atama yapılabiliyor.
Detaylı bilgileri PTT'nin Personel Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği'nde bulabilirsin. Bu yönetmelik, hem 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'na tabi personeli hem de idari hizmet sözleşmeli personeli kapsıyor.
Umarım istediğin yere en kısa sürede tayin olabilirsin! Bu süreçle ilgili merak ettiğin başka şeyler olursa sormaktan çekinme lütfen. 💖