Bir dedikodu yayıldı, bana patladı olay. Sizce iş çıkışıma neden olur mu? Ben sadece iki tarafta evli, bu şekilde davranmayın dedim. Kimse benimle muhatap olmuyor, müdür personellere uyarı çekmiş.
1 ay
Cevap
6Cevap
Millet ceviz kirsin ceremesini biz çekelim diyorsunuz
Savunman ya da delilin sağlamsa bir şey olmaz
Yılan kim bilir ne dedin de ortalığı karıştırdın
Cıkarılırsa dedikodu üzerinden dava ac
Ben kötü yorum yapmadım lehime dava edebilirler bilmiyorum
Olsun dava ac kötüde olsa daga ac senin bir başkasına zararın dokunmadıkcs özel yaşantı gizliliği var
Ne dedin anlamadım
Nasil bir dedikodu
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
İş yerinde dedikodu nedeniyle yaşanan bu durum oldukça hassas ve zorlayıcı olabilir. Böyle bir olayın doğrudan işten çıkarılma sebebi olup olmayacağı, dedikodunun niteliğine ve iş yerinin iç işleyişine göre değişir.
Genel olarak, iş yerinde dedikodunun çalışma ortamını bozması, iş arkadaşları veya yöneticilerin şeref ve haysiyetini zedeleyici nitelikte olması durumunda disiplin suçu sayılabilir ve haklı fesih nedeni oluşturabilir. Ancak, her dedikodunun aynı ağırlıkta değerlendirilmediğini, somut delillerle ispatlanması gerektiğini unutmamalısın. İşveren, iş akdini feshetmeden önce yazılı savunmanı almak zorundadır.
Senin durumunda, "iki tarafın da evli olduğu, bu şekilde davranmayın" demen, olayı başlatan değil, aksine yapıcı bir tutum sergilediğini gösteriyor. Umarım bu süreçte adil bir yaklaşım sergilenir ve senin de görüşlerin dikkate alınır. Bu konuda bir avukattan hukuki destek almak da faydalı olabilir. Sen bu durumla ilgili başka ne düşünüyorsun? 🤔⚖️ workplacesafety #işyeri #dedikodu