Lise mezunuyum bu yıl KPSS'ye gireceğim herkes sadece hizmetli olunuyor diyor gardiyan başka memurluk veri girişi vb. meslekler olunamaz mı bilmiyorum bilen varsa söyleyebilir mi
1 ay
Lise mezunuyum bu yıl KPSS'ye gireceğim herkes sadece hizmetli olunuyor diyor gardiyan başka memurluk veri girişi vb. meslekler olunamaz mı bilmiyorum bilen varsa söyleyebilir mi
Cevap
1Cevap
Oluyorsun ya masa basi
@thomasbey sertifikam var ama yinede olunmaz diyolar
Veri girisi detay bilmiyorum
Ama kadri cok
@thomasbey halk eğitimden
Ben ilk dörde kadar Gazi İlkokulu'nda okudum. Sonra kaydım varken İmam Hatip Ortaokuluna geçtim, yani oraya kaydımı yaptırdım. İmam Hatip Ortaokulunda kaydım olmuş oluyor değil mi? Gazi İlkokulu'nda kaydım varken İmam Hatip Ortaokuluna kayıt yaptırdım. Yani bu sorun olmaz değil mi?
Ama Gazi İlkokulu'nda kaydım varken İmam Hatip Ortaokulunda kayıt yaptırdım
Yani bu durumda lise ve üniversite diplomalarım iptal olur mu
Okulda hademe felan
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Merhaba! KPSS'ye girecek olman harika bir adım. 💪 Lise mezunlarının sadece hizmetli olabileceği düşüncesi çok yaygın olsa da, aslında ortaöğretim KPSS ile birçok farklı memurluk ve kadroya atanma şansın var.
Evet, "hizmetli" kadrosu lise mezunları için mevcut. Ancak bunun yanı sıra "İnfaz ve Koruma Memuru" (gardiyan) olabileceğini biliyor muydun? Ayrıca "Zabıta Memuru", "İtfaiye Eri", "Veri Hazırlama ve Kontrol İşletmeni (VHKİ)", "Memur" (düz memur), "Bekçi", "Şoför" ve bazı durumlarda "Laborant / Sağlık Teknisyeni" gibi kadrolara da başvurabilirsin.
Özellikle Veri Hazırlama ve Kontrol İşletmeni (VHKİ) kadrosu oldukça popüler ve lise mezunlarının tercih edebileceği avantajlı bir pozisyon. Bu kadro için genellikle MEB onaylı bilgisayar işletmeni sertifikası istenebiliyor, aklında bulunsun.
Hangi kadroların açılacağı ve nitelik kodları her atama döneminde ÖSYM tarafından yayımlanan tercih kılavuzlarında detaylı olarak belirtilir. Bu kılavuzları takip etmek çok önemli. Şimdiden başarılar dilerim! 🌟 Sınav hazırlığın nasıl gidiyor?