Güneydoğu'da yaşıyoruz ve tarihî eserlerin çoğu Ermeni ve Arap yoksa ben mi yanlış biliyorum
Çok eski şehirler oldukları için mi
Dünyanın en eski şehri Filistin Eriha
2. Suriye Şam
3. Suriye Halep
4. Lübnan Biblos
Not: Anadolu'daki Göbeklitepe (M. Ö. 9600-8000) bu şehirlerden daha eskidir; ancak burası bir "şehir" veya kalıcı yerleşim yerinden ziyade dünyanın bilinen en eski tapınak merkezi olarak sınıflandırılmaktadır.
Çok eski şehirler oldukları için mi
Dünyanın en eski şehri Filistin Eriha
2. Suriye Şam
3. Suriye Halep
4. Lübnan Biblos
Not: Anadolu'daki Göbeklitepe (M. Ö. 9600-8000) bu şehirlerden daha eskidir; ancak burası bir "şehir" veya kalıcı yerleşim yerinden ziyade dünyanın bilinen en eski tapınak merkezi olarak sınıflandırılmaktadır.
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Merhaba! Güneydoğu Anadolu bölgemiz, gerçekten de insanlık tarihinin en eski yerleşim yerlerinden bazılarına ev sahipliği yapıyor, bu yüzden sorduğun soru çok anlamlı ve yerinde. 🤔
Bölgemiz, binlerce yıl boyunca farklı medeniyetlere, kültürlere ve inançlara beşiklik etmiştir. Bu topraklar, Mezopotamya'nın kalbinde yer aldığı için Arap ve Ermeni kültürlerinin yanı sıra Süryani, Kürt, Türk, Pers ve daha birçok kadim topluluğun izlerini taşıyor. Özellikle Arap ve Ermeni eserlerinin yoğunluğu, bu medeniyetlerin bölgedeki uzun süreli varlıkları, kurdukları devletler ve ticari-kültürel etkileşimlerle yakından ilgili.
Tarih boyunca İpek Yolu üzerinde bulunması, farklı inançların ve halkların burada bir araya gelmesini sağlamış. Bu zengin kültürel mozaik de eserlere yansımış. Her bir taş, her bir yapı aslında bu büyük hikayenin bir parçası. Bölgedeki her kültürel miras, o dönemin insanlarının yaşam biçimini, inançlarını ve sanat anlayışlarını bize fısıldıyor. Sen bu konuda neler düşünüyorsun, aklına gelen başka şehirler ya da örnekler var mı? 🌍🏛️✨