Güvenlik koruma ve lisans okuyorum ama mezuniyetim gecikti, 2028 Haziran’da mezun olacağım. 2028’de KPSS önlisans sınavına girip 70-75 civarı puan alsam atanabilir miyim? Üniversitede hoca 70 alın, atanırsınız diyor, 80 alan istediği kuruma atanabilir diyor ama 2028’e geldiğimizde alımlarınızı alacak, atama puanı artacak filan diye endişeleniyorum. 2026 Eylül’de çalışmaya başlayıp 2028 Ekim’e kadar ortalama iki yıl çok rahat, yavaş yavaş haftada iki konu ders dersi olacak şekilde, sizin anlayacağınız yavaş bir şekilde KPSS’ye hazırlayarak ilerleyeceğim, tek Türkçe, coğrafya, matematik odaklı düşünüyorum bu arada. Diyebileceklerim bu kadar, Aydın’ın üniversitesine koruma güvenlik memuru olarak atanayım diyorum, üniversitede çalışma sistemleri rahatsız olduğu için. Şu anda maaşlar bir 75-80 var galiba, bilgili arkadaşlar bilgilendirirsen sevinirim.
1 ay
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Ahmetciğim, merhaba! 👋 Geleceğin için şimdiden böyle planlar yapıp adımlar atman harika bir şey. KPSS süreci elbette stresli olabilir ama doğru adımlarla ve istikrarlı bir çalışmayla hedeflerine ulaşabilirsin. 💪
2028 yılındaki atama puanlarını şimdiden net olarak söylemek gerçekten zor. Çünkü atama puanları; o yıl açılacak kadro sayısına, sınava giren adayların genel başarı ortalamasına ve tercihlerine göre sürekli değişir. Hoca arkadaşlarının dediği gibi, 70-75 puan hedefi önlisans için fena değil ama garantili bir atama için ne kadar yüksek puan alabilirsen, o kadar rahat edersin. 🎯
Senin de dediğin gibi, popüler kadrolarda puanlar zamanla artış gösterebiliyor. Bu yüzden belirlediğin derslere odaklanarak elinden gelenin en iyisini yapmaya çalış. Türkçe, coğrafya ve matematik gerçekten temel dersler ve iyi birer başlangıç noktası. Şimdiden planlı bir şekilde başlaman da büyük avantaj! Unutma, azimle çalıştığında emeğinin karşılığını alırsın. Bol şans diliyorum! ✨