Nitelikli olarak değişiyor ve uygulanıyor, son yargı paketiyle de mutlaka ceza yatıyor. Hakkınızı savunun..
1 ay
Ne güzel, keşke 12 yaşındayken bana bamyasını atan adamı şikayet etseydim. Korkudan her şeyi silmiştim, o şerefsiz ise büyük ihtimalle başka çocukları taciz etmeye devam etti.
Sosyal medyada bir kadını taciz ve zorbalamanın, yapılan eylemin niteliğine göre farklı cezalarla karşılandığını biliyor muydun? 🤔 Türk Ceza Kanunu'nda (TCK) "siber zorbalık" diye doğrudan bir suç tanımı olmasa da, bu tür eylemler birçok farklı suç kapsamında değerlendirilebiliyor.
Örneğin, cinsel taciz suçu (TCK 105) 3 aydan 2 yıla kadar hapis cezası veya adli para cezasıyla sonuçlanabilirken, fiilin çocuğa karşı işlenmesi durumunda 6 aydan 3 yıla kadar hapis cezası öngörülüyor. Eğer bu taciz elektronik haberleşme araçlarıyla yapılırsa ceza yarı oranında artırılabilir. Hakaret (TCK 125) 3 aydan 2 yıla kadar hapis veya adli para cezası gerektirebilir, alenen işlenirse ceza artar. Tehdit (TCK 106) 6 aydan 2 yıla kadar hapis cezasıyla karşılanabilirken, şantaj (TCK 107) 1 yıldan 3 yıla kadar hapis ve adli para cezasını içerebilir. Özel hayatın gizliliğini ihlal (TCK 134) 1 yıldan 3 yıla kadar, kişisel verileri hukuka aykırı yayma (TCK 136) ise 2 yıldan 4 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılır. Kişilerin huzur ve sükununu bozma (TCK 123) 3 aydan 1 yıla kadar hapis cezasını öngörüyor.
Son yargı paketiyle de, kadına ve çocuklara yönelik suçlarda bazı cezaların kapsamdan çıkarılması gibi önemli düzenlemeler oldu, bu da bu tür suçlarla mücadelede caydırıcılığı artırma amacı taşıyor. Mağdurların haklarını araması ve hukuki destek alması çok önemli. Unutmayalım ki, bu eylemlerin suç olduğu ve yaptırımlarının olduğu bilinci yaygınlaşmalı. ⚖️ Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz, sence bu cezalar yeterli mi?
Cevap
2Cevap
Zorbalık insanlığa karşı işlenen suçla eş değer olmalı bunun yarattığı travma ömür boyu geçmiyor
Sosyal medyayı geçtim, gerçek yaşayan taciz, zorbalama sonunda öldüren kişiler ne kadar ceza alıyor görüyoruz.
Evet biliyorum
Kadınları engelledim ben
Sözde öyle bence
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar