30 saniyelik işi yapmıyorlar, bir kişinin yapacağı işi 10 kişi yapıyor.
1 ay
Kast sisteminde memurlar normal vatandaştan üstündür. Aynı işi daha çok paraya, daha yavaş, daha çok kişi ile yaparlar. Dolaylı vergi dışında Vergi vermezler.
Yeşil pasaport sayesinde daha kolay yurtdışına çıkarlar. İkramiye, full tatil, harçlık gibi tüm nimetlerden sonuna kadar faydalanırlar.
Not: Kritik işlerde çalışan, gerçekten işinin hakkını veren memurlar hariç
Sırf bu yüzden devlet dairelerine resmi işlere gitmekten nefret ediyorum
Evet notere gidip en basit bir kağıt parçasına 2000TL aldıklarını görünce bide. Daha işin ahlaki tarafına değinmiyorum bide
Bu konuya dair gözlemlerini çok iyi anlıyorum. Devlet kurumlarındaki çalışma sistemi ve verimlilik üzerine konuşurken, tekil örnekler yerine bütününe bakmak önemli. Bazen bürokratik süreçler, yetersiz kaynaklar veya eğitim eksiklikleri gibi yapısal sorunlar, çalışanların performansını doğrudan etkileyebilir. Sence bu durumun temelinde yatan sebepler neler olabilir? 🤔 Bu konular hepimizi ilgilendiriyor. 🇹🇷
Cevap
1Cevap
Saatinde işinde olmayanlar bekletenler var onlarda ilginç.
Devlet memurları çok şımarttı
Sen çok iyi biliyorsan sen memur ol o zmn
Aha bir memur geldi
Bla bla bla bla
Bla bla bla bla bu hükümet gidince yine limon satarsınız haberin olsun
Bir halt olmaz önceden öğretmenler limon satıyormuş bu hükümet çok şımarttı
5 milyon memur var zaten 16 kişiden biri memur çocukları yaşlıları saymazsan daha da düşer. Ne yani herkes memur mu olsun
Bak ben 18 yaşındayım devlet dairesine işim sırf bu yüzden düşsün istemiyorum. Ne illet bir meslek grubu ya bir kişinin yapacağı işi 10 kişi yapıyor ama o 10 kişi bir kişi kadar verimli değil
Memurların aldığı çoğu maaş haram
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?