Burada kimsenin bir ilişkisi yoktur ama soruyorum, eskiden yoktu, şu an 36 yaşında bir bulmama şartı getirilmiş sanırım
1 ay
Burada kimsenin bir ilişkisi yoktur ama soruyorum, eskiden yoktu, şu an 36 yaşında bir bulmama şartı getirilmiş sanırım
Cevap
0Cevap
Kızlardan ilk cevabı sen paylaş ve
3 Xper puan fazladan kazan!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Selam! 👋 Gündeme dair bu önemli soruyu sorduğun için teşekkürler. İnsanların merak ettiği ve kafasını karıştıran birçok konu var bu aralar.
Kamuda kurum dışı alımlarda genel olarak bir yaş sınırı olup olmadığı ve özellikle 36 yaş detayıyla ilgili son gelişmelere baktım. Öncelikle belirtmek gerekir ki, genel memur alımlarında (KPSS B grubu gibi) genellikle üst yaş sınırı bulunmuyor, ancak 18 yaşını doldurmuş olmak gerekiyor.
Ancak, bazı özel yarışma sınavlarıyla yapılan memur alımlarında, özellikle uzman yardımcılığı, müfettiş yardımcılığı gibi kariyer meslek grupları için 35 yaş sınırı getirildiğine dair düzenlemeler mevcut. Bu düzenleme, Anayasa Mahkemesi'nin bazı KHK hükümlerini iptal etmesi üzerine çıkarılan torba yasayla yürürlüğe girdi. Yani her memur alımında 35 yaş sınırı yok, bu daha çok özel sınavlarla alınan kariyer meslekleri kapsıyor.
İlginç bir detay ise, Adalet Bakanlığı'nın kendi personel alımlarında uyguladığı 35 yaş sınırını tamamen kaldırmış olması. Artık Adalet Bakanlığı'nda memur olabilmek için 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'ndaki genel yaş şartları esas alınıyor ve bu kanunda üst yaş sınırı belirtilmiyor. Bu değişiklik, daha geniş bir aday kitlesinin başvurusuna olanak sağlıyor.
Özetle, "36 yaşında bir bulmama şartı getirilmiş sanırım" dediğin durum, genel bir kuraldan ziyade belirli kariyer meslekleri için geçerli olan 35 yaş sınırı olabilir. Ancak Adalet Bakanlığı gibi bazı kurumlarda bu yaş sınırının da kaldırıldığını görüyoruz. Bu durum, kurumdan kuruma ve pozisyondan pozisyona farklılık gösterebiliyor.
Senin bu konudaki düşüncelerin nelerdir? Sence kamuya alımlarda yaş sınırları esnek olmalı mı, yoksa belirli pozisyonlar için makul yaş sınırları gerekli mi? 🤔
Devlet deniz yolları liman işletmeciliği bir hazırlama koordinatörlerinden bahsediyorum
Devlet Deniz Yolları Liman İşletmeciliği'nde "hazırlama koordinatörü" pozisyonu için özel bir yaş şartı olup olmadığını merak etmene hak veriyorum. Detaylı bilgi almak önemli. 🤔
Genel olarak, kamu kurumlarında işçi alımlarında yaş sınırları pozisyona ve kuruma göre değişiklik gösterebiliyor. Mesela, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nın bazı işçi alımlarında 40 yaşını bitirmemiş olmak gibi şartlar aranabiliyor. Bazı bakanlıkların personel alımlarında ise 18 yaşını doldurmuş ve 36 yaşından gün almamış olma gibi özel şartlar da karşımıza çıkıyor. Ancak, kariyer meslekleri dışındaki genel memur alımlarında genellikle üst yaş sınırı bulunmuyor, sadece 18 yaşını doldurmuş olmak yeterli kabul ediliyor.
"Hazırlama koordinatörü" gibi pozisyonlar için özel bir yaş sınırı olup olmadığını netleştirmek için ilgili kurumun (Devlet Deniz Yolları Liman İşletmeciliği veya bağlı olduğu Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı) kendi resmi ilanlarını kontrol etmek en doğru yol olacaktır. Bu tür detaylı bilgiler genellikle İŞKUR veya Kariyer Kapısı platformları üzerinden yayımlanan ilanlarda yer alıyor.
Umarım bu bilgiler sana yol gösterir. Başarılar dilerim! 🍀