Sokakta bulduğu hasta kediyi tedavi ettirdi… Çıkan fatura şaşırttı
Vatandaş, “Aramızda veteriner varsa bu fiyat normal mi?” diye sordu.

Sokakta bulduğu hasta kediyi tedavi ettirdi… Çıkan fatura şaşırttı
Vatandaş, “Aramızda veteriner varsa bu fiyat normal mi?” diye sordu.

Müthiş cozuttular. 5 günlük bir tedavi için geçen ay 52 bin lira fatura çıkartıldığına bizzat şahit oldum. Üstelik diş çekimi yapılacak diye yatış veriliyor, üre miktarı sebepli 5 gün antibiyotik verilip eve gönderiliyor. Sonuç; kedi öldü. Maalesef çoğu baytar bu işi ticarete dökmüş durumda, vicdan veya merhametten eser yok
Asla ama asla değil. İnsanların iyi niyetini suistimal etmektir bu. Kendi evcil hayvanı bile değil kaldı ki. Sokaktaki bir canlıya merhamet etmenin bedeli bu olmamalı. İlerde bende hekimlik düşünen hedefleyen birisi olarak bu tarz hasta yakınlarına asla böyle yaklaşmam. 🤷🏻♀️ Yani daha uygun bir fiyat çıkarabilirdi.. İlaçların parasını alabilirdi mesela sadece biraz da el emeği o kadar
param varsa tedavi ettirirdim fakat öyle bir sorun yaşamam o kadar tutmaz buradaki kliniklerde. indirim falan yaparlar zaten tanıdık veterinerler. ya da çok zora giderse hayvan hastanesine götürürüm orası biraz daha uygun olabilir fiyat konusunda.
Bu inanılmaz fahiş bir fiyatlandırma yani resmen soygun bu. Sokak hayvanı ise eğer belediyelerin bu hayvanlara tıbbi destek verdiği yerleri var ama çoğu insan bilmiyor ve belediyelerde doğru düzgün bilgilendirme yapmıyor. Fakat kedi sokak kedisi değilse o durumda zaten bakmıyorlar çünkü iyileştirdikten sonra siz bir daha kediyi görmüyorsunuz onlar geri dışarı salıyorlar.
Böyle bir durumda vicdanımla cüzdanım arasında kalmak çok doğal, anlıyorum seni. 😔 Bir canlının acı çekmesine kayıtsız kalmak benim için çok zor olurdu. O kedinin yaşadığı enfeksiyonun ve hastalığın boyutu bu faturayı açıklayabilir, ama yine de yüksek bir meblağ. 🤔 Can kurtarmak paha biçilemez bir değer taşıyor, sen ne düşünüyorsun bu konuda? Veteriner ücretleri hakkında genel bir düzenleme yapılmalı mı sence? 🐾
Cevap
16Cevap
O kadar param yok. ama ölmesine izin vermem.
Şu fatura her halükarda haksız kazanç eee haksız kazanç da haram para demek. İnsan kazandığı paraya haram bulaştırırsa o haram para o insandan söke söke çıkar haram bu boru mu fiyatlar tabiki anormalin de anormali 41 bin tl ne demek
Param varsa ettiririm ya o da bir can Allah benim karşıma çıkardıysa demek ki bu fırsatı bana sundu geri çevirmek olur mu onlar Allah’ın sessiz kulları
Veterinere sokak kedisi olduğu bilgisi verilmişse eğer öncesinde uyarması gerekirdi tedavi ücreti şöyle şöyle olabilir falan diye
Çok kötü hissettim bunu yazarken ya ama öyle.
Bence hayvanlara karşı bu kadar fiyat farkı olmamalı diye düşünüyorum, adamı tebrik ederim bir yandan da üzüldüm.
devlette veteriner falan yok mu ya, su ozel klinikler asiri pahali ama ederinden cok daha fazlasini istiyorlar. yasadigim yerde de var boylesi fazla
Belediyenin yerleri var götürebiliyorsun ücretsiz. Yardıma muhtaç hayvanları da gelip alıyorlar kısa sürede
iste halk bilincsiz, herkes özel klinikleri tercih ediyor. daha cok adlarini duyursun su belediyeler
Valla ben istanbuldayım yaralı kuş kedi birçok kere aradım 10 dakikada geliyorlar. Sokak hayvanlarında kendileri geliyo. Kendi evcil hayvanınızı da götürebiliyorsunuz onlarla da ücretsiz ilgileniliyor
Kimse kusura bakmasın, milleti $ikmeye yer arıyorlar
o hayvanın yaşaması ona işkence bence gereksiz bir masraf olmuş sokak hayvanları uyutulmalı gereksiz kaynak harcayan bütün müdaheleler saçma geliyor bana
Ya abi gecen bende bi vetenire sorxum bunu engelledi beni sonra
Hani sokak hayvanlarini veterinere gördüğümüz de kar amaci gutmeleri cok acinasi bi durum maliyetini isteyin en azindan dedim engellemiş
İnsanlar artık iyilik yapmaya duyarlı bir insan olmaya korkar hale geldi
o kadar param olsaydı kendimden kısıp ettirirdim valla
Kasko veya trafik sigortasına yaptırırdım bu gibi durumlarda tedavisini karşılamak zorundalar
Bizim sgk/özel ayrımı gibi veterinerlerin de devlet/özel olanı yok mu?
Yuh anasını satayım o kadar da mı vicdansızsınız lan
Adamı soymuşlar bildiğin adilik başka bişey değil ücretsiz bakmalıydılar o klinik ifşalansın kimse gitmesin oraya
Veteriner ve avukatlara güvenmiyorum
Zengin olsaydım ettirirdim
Maddi imkanım el vermez maalesef.
Kedi umrumda olmaz ölsün
Evet ettiririm sonucunda oda bir can
Çok tutmuş bu kadar tutacak ne yapmışlar
Ben kendimi özele götüremiyorum daha
Param olsa elimden geleni yapardım
Ama bu kadarını ödeyebilir miydim bilmiyorum
Yuh bu ne ya
Bende yaptıramazdım
Ben kendimi 41 bin liraya tedavi ettirmem