Pazartesi ifadeye çağırdılar evladım var korkuyorum bir erkek şikayet etmiş hapis mi olur
2 ay
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Pazartesi ifadeye çağırdılar evladım var korkuyorum bir erkek şikayet etmiş hapis mi olur
Eğer birisini dolandırdıysan gerçekten dolandırıcılığında kendi içerisinde ceza durumları değişiyor ama bu dediğini yapmadıysan zaten sorun yok demektir.
Urunu gondermedim cok ihtiyacim vardi
Dolandırıcılık yapmışsın o halde. Gerekçeni açıklayıp arabulucu ile tamamen mahkemeye duruşmaya gerek kalmadan çözmeye çalış yani ne aldıysan onu iade edecek şekilde yap aksi takdirde ceza alırsın yani hapis yatmasan bile hem sicilin mahvolacak hem o parayı artı bir de mahkemenin vereceği para cezasını misliyle ödetirler sana.
Evladim var korkuyorum
Yanlış anlama ama bunu önceden düşünmen gerekirdi. Dediğim gibi arabulucu ile aldığını ödeyerek çözersin problemi yani bu kadar için mahkemeye tamamen taşınıp hapis cezası almazsın ama mahkeme de yatarı olmayan hapis cezasını para cezasına çevirir ve onu da ödemen gerekir o yüzden arabulucu tarafında çözmeyi dene.
Pazartesi savci numarasini verirmi adamin
Inanin cok pismanim esim bana bebegime bakmiyodu mecbur boyle yaptim eve erzak aldim korkuyorum elim ayagim titriyor evladim bugun polisleri gordu annemi alacakar diye agladi korktu
Vermez tabi ki yani sen savcıyı ne zannediyorsun ki öyle düşündüğün gibi olmuyor dua et daha iletişimi düzgün bir savcıya denk gel. Birçok savcı karşısındakini öyle uzun uzadıya konuşturmaz bile, sakın telefon numarası vs de isteme. Durumunu anlat, kendisine ürünü mü geri verirsin yoksa parasını mı ödersin bunu söyle, neden yapmak zorunda olduğunu belirt yani gerçekten mantıklı sebebin varsa elbette.
Sen bunu savcıya da anlat aynı şekilde mutlaka daha makul bir çözüm yolu belirlerler.
Merhaba canım, bu durumun seni endişelendirmesi çok doğal, hele ki evladın varken böyle bir süreçle karşılaşmak insanı korkutur. 😔 Dolandırıcılık suçlarında hapis cezası ihtimali elbette var ama her vaka kendi koşullarına göre değerlendirilir, olayın detayları çok önemli. İlk ifade vermen, hukuki sürecin sadece başlangıcı. Bu aşamada en önemlisi, mutlaka bir avukatla konuşup haklarını öğrenerek ifadeye gitmen. Avukatın sana en doğru yolu gösterecektir. Kendini yalnız hissetme. 💪
Cevap
13Cevap
Dolandırıcılık bu karşı tarafın davayı geri çekmesi lazım oda parayı verip dava yı çekmesini isteyeceksin
Suçun boyutunu bilmiyoruz ve kafamıza göre buradan bir şey söyleyemeyiz. Bir avukat ile görüşmelisin
İbana açıklama yazmış miydi olayı anlat ki birşeyler diyelim
Urunun parasini aldim urunu gondermedim onceden sikayet etmis yakalama karari cikmis beni aldi polisler haftasinu bugun git pazartesi ifadeye gel dedi
Parayı aldığın tarih çok gecmediyse çocuğu işi bahane edip gonderemedim diye detaylı bir ifade ver. Adama ürünü göndermicem falan gibi şeyler dedin mi
Yok direk engelledim ifadede oyle birsey yok desem
Gonderdim yalan desem
Gönderdiğini kanıtlamani isterler
Ne yapicam ufak bebegim var pazartesi direk atarlarmi beni hapise
Bebegim bensiz yasayamaz
Ne kadar aldın para
1000 tl
Şöyle yap ürünü ayarlayamadim de ve parasını geri gönder. Veya ürünü al gönder. Yoksa tutuklanmazsin ama basın ağrır uzlaşmaya gider
Hemen hapise atarlar mi tovbe ettim bodaha asla kalkismicam asla
Sen yazdığımı okumuyor musun için rahat olsun tutuklanmazsin
Lakin adamın parasını veya ürünü gönder kendini savunabilesin
Okadar kafam bulanikki peki kesin bilgimi ya pazartesi atarlarsa beni iceri ben ölurum daha iyi orada evladim anne derken ben of inanin iyi degilim yemin ederim degilim adami bulsam yeminle veririm parasini adi soyadu sehri var okadar
Numarası yokmu
Yok uygulama uzerindendi
Bankana git ve bu parayı ona geri göndermeyi istiyorum de onlar yardımcı olur. Açıklamayada ürün bulamadım ürün parası geri iade yaz
Nereden bulucamki ibanini
Banka şubesi bulur gidip görüş
Olabilir para mı aldın
Ibandan evet
Urun sattim ama urunu gondermedim
Cok ihtiyacim vardi zordaydim ama o kisiye nasil ulasicam
Numarasini savci pazartesi verir mi bana isim soy isim sehir biliyorum okadar
Ama oyle dersem sucu kabul etmis olurum urunu gonderdkm diye yalan atsam
Olay nedir tam olarak
Sen işledin mi öyle suç
Neden peki şikayet etmiş?
Soylemedi polisler pazartesi ifadede ogrenirsun dedi
Eğer seni çağırırlarsa ifadeye çok fazla sıkıntı etme önemli bir şey olsa gelip seni evden alırlardı zaten. Bir şey olmaz korkma
Ama banka yolu ile dolandiricilik yaziyor evrakta
Peki senin ne gibi alışverişin oldu bankayla ve kimi şikayet ettiğini tahmin ediyor musun
Tanimiyorum ki ad soyad dedi segir dedi tanimiyorum biara cok zordaydim urun sattjm ama urunu gondermedim
Ürünü sattığım parayı aldın ama ürünü göndermedin öyle mi
Evet pismanim
Büyük ihtimal ondan dolayı çağırıyorlar. Çok bir şey olacağını zannetmiyorum. Ne zaman oldu bu
Bu olay cok oldu ama bugun polisler aldi beni
Banka hesabimi incelerlermi
Tabii ki banka hesabını incelerler. Ya bir şeyler bul gönderecektim de bazı sıkıntılar yaşadım gönderemedim de. Hapis cezası yemezsin ama siciline işle o yüzden bir şeyler bulman lazım
Socilim umrjmda degil yeterki hapis olmasin evladim var engelli
Merak etme hapis cezası olmaz
Türkiye'de yok 😂
Ne yok
Ne sordun?
Ne yaptın ki
Kesin hapis
İlk defa ise hapis olmaz
Kimi dolandırdın
Hpsss
Ne oldu ki
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?