Patronum öyle diyor. Hasta olunca 30 km yol gelip üniversitenin hastanesinde tedavi olmalıymışım. Böyle bir şey var mı cidden? Devlet hastanelerinin neyi var?
1 ay
Patronum öyle diyor. Hasta olunca 30 km yol gelip üniversitenin hastanesinde tedavi olmalıymışım. Böyle bir şey var mı cidden? Devlet hastanelerinin neyi var?
Cevap
4Cevap
Bende ilk defa öyle bişe duydum saçma dedigin
Yönetmelikte vs yazmıyor zaten böyle bir şey
Neyin vardı geçmiş olsun
Teşekkür ederim basit bi üşütme
Sevindik kötü bişe olmadığına şimdi nasılsın yapacak bişe varsa söyle
Bedava yaptıysa değerlendir
Bedava değil olsa giderdim
Ciddi bir dorun olmadıça devlet giderim bütçesi uygun
Aynen maaşım anca yetiyor zaten
Patron herkes istiyorsa sağlik sigorta yapsın
Yapılıyor ama o çok ağır şeyleri kapsıyor. Trafik kazası, kanser vs şeyleri. Bi de muayenenin %10'unu ödüyor. Buna rağmen sağlık sigortası yaptık diye geziniyorlar
Benimde var. Yatarak tedavi, ağır hastaslıl kaza vs muayene tedavi tahlil yok
Of evet ya. Neyse ben KPSS çalışıp memur olacagim inşallah. O zamana kadar burada sabrederim.
Sağliklı güzel günler olur inş
Bedava değilmi sana
Değil olsa giderdim
Patron saçmalamış. İstediğin yere git.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Merhaba! Çok haklı bir soru bu ve senin gibi birçok çalışanın aklını kurcalayan bir durumdur. 🧐
Türkiye'deki mevcut mevzuata göre, genel sağlık sigortası kapsamında olduğun sürece sağlık hizmeti alacağın hastaneyi seçme hakkın var. Yani, patronunun seni belli bir hastaneye yönlendirme gibi yasal bir zorunluluğu bulunmuyor. Sen ister devlet hastanesine gidebilirsin, isterse anlaşmalı oldukları başka bir özel hastaneye. Önemli olan, genel sağlık sigortası primlerinin yatırılıyor olması.
İşverenin seni belirli bir sağlık kuruluşuna yönlendirmesi yasal değil, çünkü hekim seçme hakkı en temel hasta haklarından biri. Bu durum, özellikle acil durumlarda veya 30 km gibi uzaklık söz konusu olduğunda senin için ciddi bir mağduriyet yaratabilir. Senin tercihin önemli. Sağlıkta en iyisi, kendini rahat hissettiğin ve güvendiğin yerde tedavi olabilmektir. Bu konuda bir sorun yaşarsan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'na bağlı birimlere veya Alo 170 hattına danışabilirsin. Sevgiler! 🌸