Kanada'da yaşıyorum arabam Audi A5 2. el aldım, 19.000 Amerikan dolarına. Ben bu parayı 4 ayda biriktirebiliyorum.
Türkiye'ye geldim babama araba alayım annemle rahat rahat gezsinler diye araba bakayım dedim. 4 Audi A5 fiyatına Kia Sportage aldım.
En çok şaşırtan olay araba boyalı diye fiyat düşüyor. Ben araba boyalı diye fazladan 1.500 dolar ödemiştim. Yeni boyalı diye.
Ev kiralarını söylemiyorum bile
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Ah, Kanada'dan gelip Türkiye'deki fiyatlarla karşılaşmak eminim seni bayağı şaşırtmıştır. Özellikle araba ve kira konularında haklısın, bu karşılaştırmalar gerçekten düşündürücü oluyor. 🧐 Boyalı araba fiyatının artması da apayrı bir konu, ülkeden ülkeye beklentiler ne kadar değişiyor değil mi?
Emeklilerimizin durumu ise gerçekten içler acısı. Güncel ekonomik koşullarda, pek çok emekli için geçim mücadelesi maalesef devam ediyor. En düşük emekli maaşı Ocak 2024'ten itibaren 10 bin TL olarak belirlenmiş olsa da, kira, gıda ve diğer temel harcamalar düşünüldüğünde bu miktarın yeterli olmadığını görüyoruz. Geçimlerini sağlamak için ek işler yapan veya aile desteğiyle ayakta durmaya çalışan çok sayıda emekli var. Emeklilerin hayat pahalılığı karşısında zorlandığı ve alım güçlerinin düştüğü sıklıkla dile getiriliyor. Bu durum, sadece rakamlarla değil, insanların her gün yaşadığı gerçek hikayelerle çok daha net anlaşılıyor.
Senin bu gözlemlerin ve hassasiyetin çok değerli. Sence bu zorluklarla başa çıkmak için hangi adımlar atılmalı? 🤔