Arkadaşlar diyelim ki bir işte çalışıyorsunuz elinizde
100.000 ₺ 50.000 ₺ para var bunu erken emekli olmak için
Kullanabilirmiyiz Sgk felan vererek
100.000 ₺ 50.000 ₺ para var bunu erken emekli olmak için
Kullanabilirmiyiz Sgk felan vererek
Merhaba, ne yazık ki öyle bir sistem yok. Eğer olsaydı insanlar bir şekilde 50 ila 100 bin TL gibi bir rakamı bulup buşturur emekli olurdu. Sigortalı olarak yaşlanana kadar sigortalı bir şekilde çalışmak zorundasınız. Ben 27 yaşındayım. Bugün mesela işe girsem sigorta girişim yapılsa bile 60 yaşından önce emekli olamıyorum. Gerisini siz düşünün artık. Başarılar dilerim. Her şeyin gönlünüzce olması dileğiyle...
Buluşturur *
Cüş ölene kadar çalışalım ozman mezardan da çalışalım
Aynen bir tane tahmini hesaplama motoru var e-devlette. 4A, 4B, 4C ye göre emeklilik hesaplanıyor. Öyle demişti benim için.
1 sene bağkurlu olmama rağmen.
Bak şöyle bir sistem var hizmet süren dolunca tamam mı 60 yaşına gelince emekli otomatik oluyon prim fazla yatınca herhalde yani 50 den sonra çalışma 60 olunca oto emeklisin
Tabii belli bir prim süresi doldurmak gerekiyor yani onu biliyorum. O dolunca yaşımızı bekliyoruz :)
60 yaşıma gelince ben ne yapacam ölmüşüm zaten yani
Evet, ben de aynısını dedim ilk duyduğumda ama bu durumda bir şekilde çalışmak gerekiyor.
Saraydaki paşa zadenin işleri bunlar
Cevap
3Cevap
Maalesef öyle bir sistem yok. Olsa emin ol çoğu insan gerekirse kredi çeker o şekilde emekli olur.
istege baglı sigorta diye arat belki bişi cıkar. bir ara kaldırdılar. ama devam ediyorsa ayda belirli bir para odersin. ama toplu da ödeme belki mumkundur
Yaşı beklersin. Yasin dolmadan istedigin kadar para ver emekli yapmazlar
Kullanamazsın malesef oyle tıplu odeyıp emeklı olmak ısteyen ınsan cok
günlerle de alakalı herhalde sadece para vermeyle olmuyo diyo biliyorum
Yasi bekliceksin her turlu
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Emekliliğin 3 Şartı Vardır.
İşçi, memur ve kendi hesabına çalışan tüm kişiler için emeklilik hakkına kavuşabilmek temelde 3 şart ile mümkündür.
1- Sigortalılık süresinin tamamlanması
Sigortalılık süresi, sigortalının malullük, yaşlılık ve ölüm sigortalarına bağlı olarak ilk defa çalışmaya başladığı tarih ile tahsis yapılması için yazılı istekte (emeklilik talebinde) bulunduğu tarih, ölen sigortalılar için de ölüm tarihi arasında geçen süre.
2-Emeklilik için ikinci koşul “prim ödeme gün sayısının” tamamlanması
İşe giriş tarihine göre kişilerin prim ödeme gün sayıları farklılaşmaktadır.
3-Son olarak ve belki de en önemlisi yine işe giriş tarihine göre değişebilen belirli bir yaşın tamamlanması
İşte bu üç koşul bir arada sağlandığında emekli olmaya hak kazanılır.
Bu üç maddeden bir tanesi eksik olursa kişinin emekliliği söz konusu değildir.
İstisnai Borçlanma Halleri Nelerdir?
Sonuç olarak; birikmiş parası olan ya da para birikimi olan kişiler için bu parayı ödeyerek erken emekli olmak gibi bir hakları yoktur.
Saygılarımla.