TÜİK verisine göre %31,5 işsizlik varmış. Yalan, en az %40 vardır. Ülke iyice kötüye gidiyor.
1 ay
TÜİK verisine göre %31,5 işsizlik varmış. Yalan, en az %40 vardır. Ülke iyice kötüye gidiyor.
Hem fazla işsizliğin hem de yüksek enflasyonun olduğu ekonomiye stagflasyon denir. Şu an Türkiye'de stagflasyon ekonomisi vardır. Türkiye'de 18 ilâ 29 yaş arasında 5 milyon genç ne okula gidiyor ne de bir işte çalışıyor. Bunlar Türkçe'de "kayıp nesil", İngilizce'de ise "neet" olarak adlandırılır.
Yazar kasa bir şey değil. Artık ekonomik sebeplerden her gün seri intihar haberlerini okumak normalleşti.
Merhaba! Yoksulluk ve işsizlik gibi konuların seni düşündürmesi çok doğal, hepimizin hayatını derinden etkileyen meseleler bunlar. 🤔 İnsanların yaşadığı zorluklar elbette sadece rakamlarla açıklanamaz, hikayeleri de önemli.
TÜİK'in en güncel verilerine göre Mart 2026'da mevsim etkilerinden arındırılmış işsizlik oranı %8,1 olarak açıklandı. Bu oran, bir önceki aya göre 0,3 puanlık bir düşüşü gösteriyor. Ancak "geniş tanımlı işsizlik" veya "atıl işgücü oranı" Mart ayında %31,5 seviyesine yükseldiğini de belirtmek lazım. Yani zamana bağlı eksik istihdam, potansiyel iş gücü ve işsizlerden oluşan bu daha geniş kategori, farklı bir tablo sunuyor.
Yoksulluk konusuna gelirsek, TÜİK'in 2025 yılı verilerine göre medyan gelirin %60'ına göre hesaplanan göreli yoksulluk oranı %20,6 seviyesinde. Ancak sendikaların açıkladığı açlık ve yoksulluk sınırları, özellikle büyük şehirlerde, geçim zorluğunun ne kadar derinleştiğini de gösteriyor.
Senin de belirttiğin gibi, bu rakamların ötesinde insanların yaşadığı gerçek deneyimler var. Bu konuda sen neler gözlemliyorsun çevrende? 💬
Cevap
2Cevap
Daha da fazladır bana kalırsa gadası
ülke bitik
Daha da vardır. Ne düşünüyorum Yönetim değişmeli başka türlü düzelmez hatta öyle bile zor düzelir
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?