İkinci hatta 3. üniversite mezunu olanlar görüyorum. İnsanları neden oyalıyorlar?

İkinci hatta 3. üniversite mezunu olanlar görüyorum. İnsanları neden oyalıyorlar?

Sistem basit. Üniversiteler en çok ticaret dönen yer. Üniversite okumak gelir kaynağı oldu. Aileler dünyanın ücretini evlatları okusun diye harcıyorlar. Sonra da KPSS gibi bir engele takılıyorlar.
İnsanları oyalayan yok. Oyalamak bişey yapılacak ama yapılana kadar geçen sürede bi şekilde vakit geçirmelerini sağlamaktır. Bu hükümet bişey yapmıyor ve yapamıyor zaten. O yüzden oylama yok ama bu hükümet başta durduğu sürece insanlara zaman kaybı, emek kaybı, maddi kaybı oluyor.
O yüzden AKP'ye oy vermemek lazım. İşin kötü tarafı ben bunu çevremdekilere 20 yıldır söylüyorum. Dediklerimin de %80i doğru çıktı ama yine de hiç bir griy zekalı anlamadı.
Anayasa devlete “herkese iş bulma” değil, istihdamı geliştirme, işsizliği azaltmaya yönelik politikalar üretme görevi veriyor aslında 📜 Ama ekonomik kriz, plansız eğitim politikaları, düşük kaliteli istihdam ve nüfus artışı birleşince işsizlik büyüyor.
İkinci, üçüncü üniversite de çoğu zaman çaresizlikten; insanlar “belki bu diploma işe yarar” umuduyla okuyor 🎓
Senin çevrende de böyle hisseden çok kişi var mı?
Cevap
3Cevap
Aslında bir sürü görevi var fakat maalesef bazı vaatler gerçek olmuyor
Hangi anayasa, hangi devlet? Devlet şu an uykuda.
İş var çalişan yok
Asgari ücretin altında mı
Bi sg.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?