1 ay

Osmanlıyı sevmiyorum. Bunu söyleyince bazı insanlar neden abuk subuk tepki veriyor? Atatürkçüyüm, Cumhuriyetçiyim, laikim?

"Hem Atatürk hem Osmanlı'yı seviyorum "diyenlerin tarih cahili olduklarını düşünüyorum.

Osmanlı'dan cumhuriyete bir süreklilik yoktur bir kırılma noktası vardır ve bu nokta Atatürk'tür. Atatürk ile birlikte milletin kaderi İslamcı, teokrat bir monarşiden laik, bilimci ve halkçı bir cumhuriyete kırılmıştır

Hem Atatürk'ü hem Osmanlı'yı seviyorum demek düpedüz cahilliktir. Örneğin hem çarlığı hem de SSCB'yi seviyorum diyen bir Rus bulamazsınız. Çünkü Çarlık ve Sovyetler arasında kırınım vardır.

Keza mesela Fransa'da devrim döneminde hem kralcı ve bonapartçı diye bir saçmalık olamazdı, cumhuriyet taraftarları krallığı sevmez, sevemezler çünkü orada bir süreklilik yok, kırınım var.

Birtakım cahiller de Ata ayrımı yapmam vs diyor. Ya Atatürk ile herhangi bir Osmanlı padişahı aynı kefeye girebilir mi? Gece ile gündüz kadar farklı ve birbirlerine karşıt tarihsel figürler bunlar.

Gerçekten bu seviye bir cahillik beni sinirlendiriyor

Bunun anlamı şu: hem ayranım dökülmesin Hande...

Böyle bir şey yok, ya cahilim diyeceksin ya da ikiyüzlüyüm

Benim duruşum belli Atatürkçü cumhuriyetçi Kemalist biriyim ve ateistim.

Osmanlı'yı sevmiyorum, padişahları sevmiyorum Osmanlı'nın sosyal ve toplumsal sistemini sevmiyorum

Osmanlıyı sevmiyorum. Bunu söyleyince bazı insanlar neden abuk subuk tepki veriyor? Atatürkçüyüm, Cumhuriyetçiyim, laikim?