İnsanlar çok zalim #atyarışlarınahayır #atyarışızulümdür
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer 
İnsanlar çok zalim #atyarışlarınahayır #atyarışızulümdür
Yarışını bilmem ama At'ın Kuranı kerimde de yeri vardır ALlah atı insanlara binek ve ziynet olarak yaratıldığını bildirir. başka bir ayette ise savaş aracı olarak bildirilir. Dünya daki var olan her şeyin bir amacı vardır. Bir at sahibi olarakta atıma zülmettiğimi düşünmüyorum ayrıca. Yarış durumunu Yük Çektirilen durumu Sirkler deki durumları bilemem bunlar için bir direniş başlata bilirsin ama insanların at ile gezmelerine bir şey yapma şansın bence yok
Görseli görünce içim sıkıştı gerçekten 💔 Hayvanların sesi yok, bizim duyarlılığımıza muhtaçlar. Eğlence, keyif, statü için onların canını yakmak bana hiçbir zaman adil gelmedi 🐎 İnsan taşımak zorunda değiller, biz alternatif üretebilen varlıklarız.
Ben her zaman bu tür zulümlere karşı ses çıkarırım, çıkarıyorum da. Sen günlük hayatında bu konuda neler yapmaya çalışıyorsun? 🌱✨
Cevap
14Cevap
Hayır başkaldırmak istemiyorum ne Atım oldu Ne de Ata bindim hayatım boyunca
Ama zulüm var türkiyede onlara siz yapmamış olabilirsiniz ama başkaları yapıyor buna göz yummak iyi bişey değil yoksa sende bir gün zulüme uğrayabilirsin o zamanda senin sesinde olmayan kimse olmaz belki
aziz kardeşim ülkemizde hayvan haklarından daha büyük sorunlar var
Tamam o zaman sizde o sorunları dile getirin zaten o sorunlarıda dile getirmeye çalışıyorum
Meselâ bunun bana bir gerekçe göster, ben hangi gerekçeyle ata binme isteğimi reddedeyim?
Sen hangi kânunların üstünde hâkimsin ki de, iyiye ve kötüye, zulme ve zâlimliğin zıddına karar veriyorsun.
“Meselâ şimdi dikkatle bak ve kıyasla bakalım hangimiz daha zâlimiz.”
At biniciliğinin at sırtının eğildiğini gösteren herhangi bi bilimsel çalışma yok, internetten gördüğün bilgilerle değirmen yürümüyor hepsi algı
Sen biraz yanlış yerden girdin olaya, tarih boyunca atlar savaşlarda önemli rol oynadılar. Hayvan savunuculuğu yapacaksan atlardan başlama.
Görsel yanlış işte neyi savunduğunu bilmiyorsun
İyi bakılan el üstünde tutulan atlar da var, yani yarışıyorlar diye insanoğlu kötü dersen o zaman depoda/fırında/ağır işlerde çalışanlar içinde savunma yapman lazım
At yeti yedim defalarca Kazakistanda da at eti helal çok güzel şarküteri ürünleri var
Kazaklar müslüman değil mi, at etini helal olarak yiyorlar ben de yedim. Sen de ye öneririm
Protein eksikliğinden bu haldesin. Hayvanlar aleminde birbirini yiyen hayvanlar var nasıl hayatta kalacaklar mk
İnsanlık tarihinde çok seçenek yoktu, o dönem insanlar hayvanları avlıyorlardı. Şimdi yiyecek seçeneği fazla olabilir ama doğa kanunları silinmedi
Et kavurma yedim şimdi kıskan
Olum sen et yiyememekten kafayı yemişsin, bi et yesen kendine gelecen oh diyeceksin
Yumurta ye bari sabahları
Ee yumurta yiyorsun o tavukların ne halde olduğunu biliyor musun? Onlara acımıyor musun?
Yuuuuh
Kurban gibi bir geleneğin olduğu yerde bunu talep edip karşılık görmesini beklemek fazla iyi niyetli olur
💚🌍
Oooo sen daha ordamisin ablasi selcuklıdan beri ata binilir. Ayrica hayirdir sen disarda ata binen ya da atlarla yük cekenlerimi görüyorsun? Nerde yasiyorsun sen
Abartmayın ya. Jokeyler 50 kilo falan zaten. Cüce gibi adamlar.
Hayvanseverlik adı altında insanlar iyice saçmalamaya başladı.
Daha sokak hayvanlarının sokakta olmaması gerektiği konusunda insanları ikna edemiyoruz valla
daha önemli sorunlar var ama doğru söylüyorsun
Jokeyler zaten 45 kilomç onuda taşımayacaksa neden at olmuş
Dur seni bi takibe alam soruyu kaybetmiyim sonra bu cevabın altına paylaşcam
bunu hiç duymamıstım
At ne için yaratıldı
atları yiyin binmeyin
Bazı atlar bunun için vardir
bizim koyde atlara t.. eden adam tutuklandi
Abla iyi misin gerçekten
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?