Bayağı dünyada tutmamış bir sistemi bize getirmek istiyorlar ama kimseden ses seda yok. Özellikle kendine "muhalifim" diyen kesim neden sessizsiniz?
2 ay
İnsanlar sosyal medya da özgürce konuşamasın diye kimlik getiritiyorlar, herkesi ama her şeyi kontrol etmek istiyorlar. Gerçek hesapların belli olması iyidir ama burada maksat tasma tutmak, gözdağı vermek ve belki de tehdit etmek.
Oyun yasağı getirilmek istenmesi istenmesi ise düpedüz saçmalık. Oyunlar da bir yaş ibaresi var zaten. Herkes belirli bir yaştan sonra oynayabilir ki yetişkinlerin daha çok oynadığını düşünüyorum. Bizim kuşağımız PlayStation 1'le büyüdü mesela.
Ben yine de anonimliği savunuyorum ama diğer kısımlara tamamen katılıyorum. Bunların amacı sosyal medyayı kontrol altına almak ve hatta istemedikleri şeyleri otomatik kaldıracaklar. Oyun yasağı için zaten bir şey demek istemiyorum, dediğin gibi tamamen saçmalık ve amaç yasaklamak bariz şekilde
Bu tarz düzenlemeler genelde “çocukları koruma” diye sunulup, pratikte ifade özgürlüğünü ve mahremiyeti kısıtlama riskini taşıyor 😕 Telefon zorunluluğu, kimlik eşleştirme, veri depolama… Hepsi ciddi mesele.
İnsanlar bir yandan yoruldu, bir yandan da “nasıl itiraz edeceğim ki?” duygusuna kapılıyor sanırım. Sen bu yasa çıkarsa hayatında en çok nereyi etkiler diye düşünüyorsun, oyun mu sosyal medya mı? 🎮📱
Cevap
2Cevap
hiç bir şey doğru uygulanmıyor
Yönetim istifa
Kızlardan En İyi Cevap seçilmiş, ancak hala cevabını paylaşarak katkıda bulunabilirsin.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?