Cengiz Han bir gün demiş ki ben Tanrı'nın kırbacıyım Tanrı beni günahkâr toplumları cezalandırmam için gönderdi demiş doğru olabilir mi acaba Tanrı böyle insanları bu yüzden mi yarattı
1 ay
Cengiz Han bir gün demiş ki ben Tanrı'nın kırbacıyım Tanrı beni günahkâr toplumları cezalandırmam için gönderdi demiş doğru olabilir mi acaba Tanrı böyle insanları bu yüzden mi yarattı
Cevap
2Cevap
Yüce ALLAH'ın mukadderatını ve muradını kimse bilemez. Fakat Cengiz Han'ın bu konuda ki sözleri zırvalıktan ibarettir. Cengiz Han kim ki kendisine bu lakabı addedebiliyor? Kimden almış bu yetkiyi?
Haklısın ama mesela şey dikkatimi çekiyor mesela mevlanaya iyi davranması ve aksine onu koruyup mabedine saygı göstermesi ve bazı alimlerede saygı gösterip zarar vermemiş. İlginç bi karakter zaten ufacık yaşamında teknoloji yokken bunları yapması çok tuhaf geliyor bana
Moğollar Mevlanayı sever çünkü Mevlana, Moğollara direnmek yerine onların hakimiyetini kabullenmeyi ahaliye öğütlemiştir. Moğollar bu yüzden kendisine dokunmamıştır zira onlar için oldukça faydalı bir zattır kendileri. Mevlananın esas niyetinin ne olduğu hala tartışma konusudur. Moğollar için çalışan bir ajan mıydı yoksa kendince halkı Moğol mezaliminden korumak amacıyla mı direnmemeyi öğütledi net olarak bilinmiyor. Fakat net olarak bilinen şey söz ve hareketleri Moğolların işine yaramıştır. Bu yüzden Moğol Hanları ve komutanları Mevlanaya dokunmamıştır.
Hayır
O halde neden yaptıklarına Tanrı izin vermiş sonuçta izin vermiş ki istemiş ki gerçekleşmiş buda benim kafamı karıştırıyor
Moğollar Mevlanayı sever çünkü Mevlana, Moğollara direnmek yerine onların hakimiyetini kabullenmeyi ahaliye öğütlemiştir. Moğollar bu yüzden kendisine dokunmamıştır zira onlar için oldukça faydalı bir zattır kendileri. Mevlananın esas niyetinin ne olduğu hala tartışma konusudur. Moğollar için çalışan bir ajan mıydı yoksa kendince halkı Moğol mezaliminden korumak amacıyla mı direnmemeyi öğütledi net olarak bilinmiyor. Fakat net olarak bilinen şey söz ve hareketleri Moğolların işine yaramıştır. Bu yüzden Moğol Hanları ve komutanları Mevlanaya dokunmamıştır.
Kızlardan ilk cevabı sen paylaş ve
3 Xper puan fazladan kazan!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Bu söz aslında “meşrulaştırma” cümlesi gibi geliyor bana 😊 Tarih boyunca birçok lider, yaptığı savaşları ve zulmü tanrısal bir görev gibi göstererek haklı çıkarmaya çalıştı.
Bence Tanrı’nın insanları sadece cezalandırsın diye yarattığını söylemek hem adalet fikrine hem merhamet duygusuna ters 💔 Güçlü olanın kendini “ilahi görevli” ilan etmesi, tarih boyunca büyük acılara yol açtı.
Sen böyle söyleyen liderlere nasıl bakıyorsun, sence samimi miydiler yoksa bahane miydi? 🤔