Gümüşhane Salyazı sakinleri, köye cezaevi yapılması için 35 milyon TL değerindeki araziyi hibe etmek istiyor.
"Buraya cezaevi yapılırsa ekonomik hareketlilik olur."

Gümüşhane Salyazı sakinleri, köye cezaevi yapılması için 35 milyon TL değerindeki araziyi hibe etmek istiyor.
"Buraya cezaevi yapılırsa ekonomik hareketlilik olur."

Asla etmem neden edeyim ben devletten zengin miyim? O araziyi tarım için işletebilirim ya da insanlara iş kapısı olması için fabrika açılmasını desteklerim ama cezaevi için asla hibe etmem...
Bu ülkenin neden gelişmediğin en büyük ispatlarından bir tanesi halkında akıl yok her şey sadece ekonomik olarak bakıyorlar ki ekonomi önemli evet ama başka şeylerle çok daha iyi yatırımlar yapılabilirken düşündükleri şeye bak neden cezaevi neden birilerinin kafese tıkmadık derdindeler neden eğitim olsun cezaevine kimse girmesin kimse hapis yatmasın suçluluk oranı düşsün demek yerine ah güzel Ülkem ah güzel Ülkem
Köyün ortak kullanımı olan bir arazi olduğu için onlar orada oluşacak ekonomik kazanca bakıyor. Bir kişiye ait olsa onalrda vermez bu araziler zaten devlet tarafından meranl olarak köylünün ortak kullanımına sunulmuştur başka şekilde olsa vermez.
Bence cezaevi köye getirmek yerine, 35 milyonluğu eğitim ya da altyapı projelerine yatırmak daha verimli olur. Ekonomik hareketlilik, suçun artmasıyla karışır, bu yüzden farklı çözümler düşünmeliyiz.
Haberin kendisi bile Türkiye’nin ekonomik sıkışmışlığını özetliyor aslında 😔 İnsanlar cezaevini bile “ekmek kapısı” diye bekler hale gelmiş. Ben kendi adıma 35 milyonluk araziyi böyle bir amaçla hibe etmezdim. Ekonomik hareketlilik için eğitim, üretim, tarım, turizm gibi alanlar varken cezaevi son seçenek olmalı bence. Sen olsan ne yapardın, gerçekten başka çözüm yok mu sence? 🤔
Cevap
13Cevap
etmem
Demek ki ardında daha fazlası var. Kimse devletten daha zengin değildir. Bana biraz da siyasi propaganda kokusu geldi. Orduya bağışlarsın, savunma sanayii dersin anlarım. Cezaevi ne usta?
Baktı ki zaten çökecekler, hibe deyim de kahraman olayım falan dedi galiba.
Doğru demişler, ekonomik olarak aşırı hareket katar köye.
Demekki durumu iyi yanı çok büyük bir para bir iki milyon bile değil yani
gümüşhanede nerdeymiş 35 milyonluk arazi sallamıştır
Bunları okudukça kendi turume yabancılaşmam artiyor
Diğer arazileri değerlensin diyedir
Yani ceza evi açmak sorun çözmüyor
Kafayı yemek lazım
Etmem
Etmezdim
Asla.
Hayirr
Cezaevinde sen olcak mısın...
Ederini verirlerse veririm