Ben amcamı morgtan çıkarttıklarında güldüğünü gördüm ya, şaka gibiydi ya da tüm ölüler gülüyor bilmiyorum, ilk defa ölü gördüm
1 ay
Rigor Mortis (Ölüm Katılığı) ve Kas Kasılması: Ölümden sonra kaslar gevşer, ancak daha sonra rigor mortis denilen süreçle sertleşir. Bu kasılma sırasında, yüz kaslarının (özellikle ağız ve yanak çevresindeki) kasılması, ağzın hafifçe kenarlara çekilmesine ve tebessüm benzeri bir ifadenin oluşmasına neden olabilir.
Sinir Sistemi Reaksiyonları: Ölüm anında beyinde nörokimyasal değişimler olur. Bazı durumlarda ölümden hemen önce beyin, yoğun acıyı hafifletmek için endorfin gibi kimyasallar salgılayabilir. Bu durum, o anki yüz ifadesinin tebessüm şeklinde donup kalmasına yol açabilir.
Fiziksel Yapı ve Rahatlama: Ölümün gerçekleşmesiyle birlikte vücuttaki gerginlik biter. Kasların ani gevşemesi, yüzün doğal yapısına dönmesini ve bazen gevşek bir gülümseme ifadesi bırakmasını sağlar.
Yaşayışı güzel olan birinin ölümü de güzel olduğu için ölüm anında ona gösterilen güzellikler onun gülümsemesine sebep olur.
Aksi durumda ise yaşayışı kötü ise ona yaşayacağı kötü şeyler gösterilir, işte o zaman yüzü g5rubun ve korkunç olur.
İlk defa birini öyle görmek gerçekten sarsıcı olabiliyor, seni anlıyorum 😔 Morgda, cenazede o an yüz ifadesi çok tuhaf gelebiliyor insana.
Ölümden sonra kaslar gevşediği için, çenenin duruşu, dudakların açısı bazen gülümseme gibi görünebiliyor 😊 Bu, “mutlu öldü” ya da “bilinçli bir gülüş” anlamına gelmiyor aslında.
Sende nasıl bir his bıraktı peki, korku mu, huzur mu, ikisi birden mi? 🥺💭
Ya saçma sapan yazma artık morgta donmuş bedeninin siniri nasıl bırakıyor yürü git
Cevap
9Cevap
Olabilir anlam yüklemek saçma.
Ya saf mısınız nesiniz ölen insanda çene kası gevşediği için öyle duruyor biraz bilimsel araştırma yapın bilgisizler
Bilgiz olduğumu kim söyledi? Morgta beden donuyor sinirde donuyor beden birgün de kendini bırakmıyor
Çene kası kendisini saldığı için sana öyle gelmiş Taze taze ölen birinin yüzüne bakarsan aynı ifadeyi görmeyeceğinden emin olabilirsin.
Amcam sabah öldü öğlen defnettik
Bu mümkün değil bence senin yanlışın var.. Söylediğin zaman dilimi çok kısa, ancak ve ancak ilk gün çene kası daha fazla sertleşir. tam emin değilim ama 1 gün sonrada gevşemeye başlar.
Amcam sabah öldü öğlen defnettik yani
Anladım bu süre zarfında mümkün değil normalde, sanırım bir istisna olmuş.
BELki sevilen biriydi secilmis biriydi sen bilemezsinki oyuzden derlerya kimseyi yargilama diye namazla falan alakasi yok bu işin
Ben de gördüm ölü. Kaslara enerji görmediğinden gevsiyo. Sarkiyo. Guluyo gibi oluyo.
Olabilir bi an yüz kasları gevşemiştir adamcaz bu dünyadan kurtuluyor diye son bi kez gülmek istemişte olabilir Neyse başın sağ olsun
Vucttakı kaslar gevsediği için sana gülüyor gibi geliyor
Olabilir yani anlam yüklemenin manası yok
Amcan galiba namazında niyazındaydı
Değil di
sen gördünmü
Ben gördüm
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?