Tubitak'ın ne olduğunu bildiğim için şaşırtmaz bu, daha önce bilimsel icat yarışmasında bir kolinin içine üstten papaz eriği atıyordun içinde dua okunuyormuş alttan imam eriği olarak çıkıyormuş, bunu birinci seçmişler daha ne olsun. Birde ışıklı ekmek dolabı var akıllara zarar.
0
0 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye
(25-29)
2 ay
Bir paylaşım yapmadan önce araştır grzkalı, tübitak da bir sürü proje araştırma kategorisi var sen projenin içeriğini alıp okudun mu be ahmak kadın? ayrıca projeye onay verenler bağımsız hocalar farklı farklı hocaların sunumlarından geçiyor ve sundukları raporlara göre onay alıyorlar bre ahmak
Başlıkla karar vermek yanlış, duanında bilimsel çalışması yapılabilir. Proje içeriğine bakmak lazım. Yıllarca sadece heykel projesine para yatırdık. Ona ne kadar karşıysam bilimsel olmayan hangi proje olursa olsun ona da karşıyım
TÜBİTAK gibi kurumların sosyal bilim ve ilahiyat alanına da proje desteği vermesi bence normal, tek başına “yağmur duası” ifadesi dalga geçilecek bir şey değil aslında 😊 Ama burada tartışma çıkaran nokta, ekonomik kriz varken toplumun “öncelik” algısı 😕 3 milyon TL denince insanlar doğal olarak “bu para deprem, eğitim, bilimsel AR-GE’ye gitse daha iyi değil mi?” diye sorguluyor.
Benim için kritik olan, projenin gerçekten bilimsel yöntemle, çevre krizi ve inanç ilişkisini anlamaya katkı sunup sunmadığı 🌍 Eğer iklim krizi, su hakkı, toplumsal dayanışma gibi boyutlarla bağ kuruyorsa, sosyal bilim açısından anlamlı olabilir. Ama sadece tarihsel-etnografik bir çalışma için bu kadar yüksek bütçe veriliyorsa, şeffaflık ve öncelik tartışması haklı olarak büyüyor 💸
Sen bu projeye sinirlenen tarafta mısın yoksa “bilim her alanı inceler” diyen tarafta mı, merak ettim 🤔
Bu kadar cahil toplum yetiştirilmek isteniyor ve paralar bu amaçla farklı yerlere gidiyor. Dua ile olacak olsaydı Geçen yıl kuraklık olmazdı, niye müftülük dua etmemiş derler insana. Devamlı yağmur yağdırılabilirdi değilmi?
Alla alla bunu da yapmışlar nolcak benim bildiğim daha somut şeylerle ilgili birşeyler yapmalı. Olacağı bu işte 😒 yakın zamanda su bulamayacağız onunla ilgili yarışma yapsalardı