Ben artık gülemiyorum bile, durumumuz o kada feci ki. Bilim ve sanatta daha ne kadar acınası duruma düşeceğiz? TÜBİTAK tarafından reddedilen bilim insanlarımız burayı terk edip yurt dışında ödül kazanıyor. TÜBİTAK'ın desteklediği projeye bakın bir de! Şaka değil: tubitak'tan papaz eriğini imam eriğine çevirme projesine destek
Papaz eriğini imam eriğine çevirme? TÜBİTAK'ın desteklediği bu projeye ne diyorsunuz?
Hepsi kötü değil iyileride var. Tokat'ta Bilim ve Sanat Merkezi (BİLSEM) öğrencileri Serhat Danışan ve Necim Erdem Öksüz, sınırsız ve kayıpsız fotoğraf yazılımı oluşturdu. Program TÜBİTAK tarafından Türkiye birincisi seçildi. finans.mynet.com/.../
Sınırsız ve kayıpsız fotoğraf yazılımı , yazılım dünyasında mümkün değil olarak bakılıyordu..
Bakın arkadaşlar, İslâmcı faşizmin tehlikesi, erik üzerinden değil, bizzat insanın yaşamı üzerinden şekillenir. Tamam komik, eğlendik ama gerçek değil bu. Siyasal İslâmın gerçek tehlikeleri üzerine ifşaat yapılmalıdır.
Adamlar neler üretiyor türkiyemizin ürettiklerine bak. Belki de bu şaka amaçlı yapılmıştır ama bilmiyorum çok kötü ya. Ben bilim fuarına zorla katılmıştım ve stresi azaltan ayakkabı yapmıştım ayakkabı'nın dışında havalandırma delikleri var içindede çimli toprak hala biraz utanıyorum projemden dolayı ama böylesi de varmış :D Teselli oldu.
Lütfen biri çıkıp bunun şaka olduğunu söylesin. Bunu yapan dingili geçtim de tübitak'ın bunu desteklemeye değer görmesi, anlaşılıyor ki başındakiler torpille gelmiş oraya. Yoksa okumuş adamın böyle bir dingillik yapması bilemiyorum, o zaman daha da vahim.
Amerikada 15 yaşnda çocuk kayıp maya uygarlğnın yerini buluyor türkiyede 15 yaşnda çocuk zikir matik ile 1.5 milyon salavat cektirdi diye dereceye giriyor domuz etini ölçen alet buluyor helal et icn vay anasını ne büyük icatlar yapyrz dmi , bu fotoyada pek şaşrmadm unutmayalm ki şu an yurt dşndan zor aldğmz kanser ilacını bile türkiyede yeterli ilgiyi bulmaynca başka ülkede hayata geçiren bir türk buldu ve biz inun değerini bilemedik anca byle yobazlarn yobazlklaryla uğraşr olduk
Din gücü diye birşey olduğunu sanıyorlar. Bilim gücü, Allahu ekber den daha hafif buluyorlar. Ne diyeyim Allah ıslah etsin. Tübitakın her projeye yer vermesine gerek vardır. Fakat bu projeyi düşünecek kadar ırkçı, dindar ve kinci bir ülke olmuşuz. Geleceğimiz güzel olur. Umarım.
papaz eriğinin ne gibi bir yönü batıyor bu ön yargılı insanlara? bir'de video baylaşılmış orada da yıkık, devrik, vatandaşın biri yaşlı bir amca ben hristiyanım evet deyince tokatı basmıştı? hayırdır yani ne oluyoruz? insanlar kendi fikir ve düşüncelerini söylemez mi oldu? bu şekilde gitmeye devam ederse adımız çıktı zaten bir daha inmemek üzere üst üst'e çıkmaya devam edecektir.
Tubitakin en ilerici, en yararli, en harika projesi.. niye begenmiyorsunuz ki iste bilimin, zekanin en buyuk ornegi.. nasa yapabiliyor mu boyle şeyler adamlar anca uzaya gidiyor apple elektrikli araba uretiyor.. bide bize bakin en ileride biz variz yehu 😀
Bir Imam Hatip lisesinin Tübitaka sundugu projedir. Adim kadar eminim kazanirlar arkasinada 50-100 Milyar para atarlar bizim vergilerimizden.
Diger bir kizimiz, Muz kabugundan plastik yapmayi basardi, bu projeyi Tübitaka sundu ve tübitak para etmez deyip rededdi.
Bu kizimiz sonra yabanci ülkeleye uluslararasi bir yarismaya katildi bu proje ile ve dünya birincisi oldu. Kendisi suanda Amerikanin en iyi Üniversitelerinin birinde okuyor.
Bu ülkeden birsey olmaz, Tübitakin durumuda rezalet.
Bu milletin beyin sefilliğine diyecek hic bisey yok ki birader. Tubitaktakilerde de zerre zeka krintisi olduguna inanmiyorum ben. Adamlar amerikada obamaya bir araba tasarlamislar vaktin olursa girde bir bak. arabanin icinde ölümsüz olmus adam. bizimkilerde kendi arabalarinda osursalar kokudan zehirlenecekler...
akpnin yeni türkiyesinde yeni nesil ilayda samilgil gibi degil besmele ile bitki yetistirip erigi imana getirecek kadar beyinsiz nesillerden olusmali. gecen yillarda enerji bakanimiz egitimin gencleri nasil zehirledigini egitimli bir bireyin ne kadar tehlikeli oldugunu aciklamisti. bknz : egitim seviyesi yükseldikce akpye oylar azaliyor, enerji bakani t. yildiz.
ortada gulunecek bisey yok durum cok ciddi cunku cok hizli bir sekilde yozlasiyoruz her manada afganistanlasiyoruz orumcek kafali adamlarini ulkenin en kritik yerlerine yerlestirmis durumdalar ve git gide o kirli igrenc koklerini saliyorlar simdi gitseler bile onlarin verdigi tahribatlari canım beyinli yetistirdikleri nesilleri temizlemek cook uzun yillar alacak yilanin basini ezmek lazim hemde en kisa surede ve cok acil sekilde
ben anlamıyorum ya adamlar küften bile besin üretiyor veya bitmeyen enerji veya nano teknoloji veya uçan kaykay üretiyo biz ne yapıyoz biz bile toplansak daha yenilikçi şeyler üretiriz.
Bizim gerçekten bilimle ilgili olan projelerimizi kabul etmeyen Tübitak, böyle projelere destekleyip derece veriyor ya yazıklar olsun diyorum. Sonra da biz muasır medeniyetler düzeyindeyiz falan filan.
Zamanında TÜBİTAK sınavlarına girerdik, dereceye falan girince hakikaten bilim adamı zannederdik kendimizi, şimdi olsa "ulan ne güzel yalakalık yapıyorum, ne boş adamım" diye sevineceğiz herhalde. Çok yazık.
Benim kardeşim çizgi izleyen robot yapmıştı adam akıllı not bile alamadı bunlar bildiğin erkilere aqua parktaki gibi bir kaydırak içine atınca imam eriği olduğu için tübitak destekliyor. Ne oluyor içinde imam sidiği ile mi yıkanıyor?
Kaynak gösterilmeden inanmayacagim kusura bakmayın. Türkiyenin en iyi universitelerinden birinde okudum ve bir çok proje grubunda yer aldım. Tubıtak a böyle bir projenin kabul edileceğine ihtimal dahi vermiyorum.
Bu tubitak anca bunu yapar. Bizde burda powerbank tasarimi yapalim yatirim ar-ge icin kaynak bulamayalim. Elin oglu 2 milyar transistorlu mantik kapilari yapimina gecti erik ne lan?
eriği sünnet edip kelime-i şehadet getirten makine ne diim valla helal olsun gerçi sırayı değiştirebilirler ama gerçekten bunu yapabilmek ayrı bir zekanın ürünü tövbe yarabbim ya
O değilde isim değiştirince ne olacak şimdi şifa mı oluyormuş abdnin bilim adamları iyi şeyler üzerinde çalışır biz boş işlerle uğraşıyoruz aşırı komedi
bunu güncelle kanka-normalde yanında kötü söz söylenen ve iyi söz söylenen bitki vardı onu kabul ettiler-bu da troll olsün diye sunuldu-ve reddedildi tabikide
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Kutu bile ciddi emek istiyor, öyle demeyin. Üstten eriği atıyorsun, alttan musluktan Müslüman erik çıkıyor. Teknik ve yaratıcılık dahiyane... dedi ve çarpıldı.
Ölesim var. Öldükten sonra beni neye çevirirler diye korkumdan yaşıyorum.
yapısını değiştiriyorlar papazdan imama derken de espri yapıyorlar. biliyorsun ki papaz eriği denen bir şe var. asıl ilginç olan bazı insanların dini alakasız bir şey geçtiğin de dahi bunu teknolojiye ket vurmak olduğunu düşünmeleri
Hani diyorlarya "elin adamı uzaya çıkıyor biz neyle uğraşıyoruz" diye , ulan tüketmejten başka ne yapıyorsun, çok biliyorsan bilim adamı ol yeni şeyler icat et, burdan konuşmak kolay, tüketen değil üreten ol.
Oda bir şey mi abi ben dünyadaki siyasi ve ekonomik dengeleri değiştirecek bir proje yaptım tübitak desteklemeyi reddetti neden ise proje yeterince inovatif değilmiş ;)
En İyi Cevaplar