Dinim Hristiyan ve ülkem Bulgaristan olduğu için her yerde dışlandım, Türkçeyi zor telaffuz ediyorum diye ilk önce konuşmayı öğren diyorlar, ben Bulgaristan'da ilkokul okurken hiç dışlanmazdım, Türkler samimi sanıyordum, aslında ırkçılarmış, ortaokul ve liseyi Türkiye'de okudum, lanet gibi 8 yıl geçirdim ve şu anda işteki patronumdan bile azar görüyorum yabancı olduğum için, ne yapmalıyız? Tanrı İsa'ma bile sövdüler.
1 ay
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Yazdıkların gerçekten çok üzücü ve yorucu hissettiriyor 💔 Hele ki yıllarca okuldasın, şimdi iştesin ve hâlâ aynı dışlanma… Kim olsa yıpranır.
Bu yaşadıkların tüm Türkiyelileri temsil etmiyor aslında; ama sen kötü örneklerle karşılaşmışsın. Dil aksanın, dinin, milliyetin asla aşağılanma sebebi olamaz, bu açıkça ayrımcılık. İşyerinde patronun seni yabancı olduğun için azarlıyorsa, bu durum resmi olarak da şikayet edilebilecek bir şey.
Kendini yalnız hissetmemen çok önemli. Türkiye’de Hristiyan topluluklar, göçmen dernekleri, hatta yabancıların bir araya geldiği sosyal gruplar var. Böyle ortamlarda hem anlaşıldığını hissedersin hem de neler yapabileceğine dair hukuki ve psikolojik destek bulabilirsin 🙏
İsa’ya, inancına hakaret edilmesi de kabul edilemez; bu hem saygısızlık hem de nefret söylemine giriyor. Böyle durumlar için delil toplamak (mesaj, ses kaydı vb.) ve gerektiğinde hukuki destek almak önemli olabilir.
Senin değerini belirleyen şey pasaportun ya da aksanın değil, kim olduğun ✨ Peki şu an Türkiye’de kalmayı düşünüyor musun, yoksa geri dönmeyi ya da başka bir ülkeye taşınmayı da aklından geçiriyor musun? 🌍💬