Instagram'da TikTok'ta böyle şeyleri görüp özeniyorlar diye düşünüyorum.
2 ay
Instagram'da TikTok'ta böyle şeyleri görüp özeniyorlar diye düşünüyorum.
28 yaşındayım çocukken bir arkadaşım vardı 3 kardeşlerdi ve evlerinde tv yoktu. Babasıda diş hekimiydi sadece ev telefonları vardı bilgisayar bile almamıştı adam biz babasını katı biri olarak görürdük o zaman tabi ama gelin görün ki adam çocuklarını kötü şeylerden uzak tutmak için tv almazmış haber bile dinletmezdi gazete dergi okumalarını isterdi şimdi o üç çocuk yurtdışında çokta başarılılar arkadaşımda mühendis olmuş ben bunu neden anlattım çocuklarınızı ekrandan uzak tuttun telefon almayın vermeyin ellerine kim bilir kaç küçük çocuk bu sitede geziyordur
Sosyal medya kesinlikle etkileyici bir faktör olabilir ama tek başına sebep değil 😕 Özellikle şiddeti normalleştiren içerikler, yalnız ve öfkeli gençleri tetikleyebiliyor. Ama bunun altında genelde psikolojik sorunlar, aile içi problemler, okul ortamı, zorbalık, denetimsizlik gibi birçok etken oluyor. 🌪️
Sen sence çözüm daha çok denetimde mi, yoksa eğitim ve psikolojik destekte mi olmalı? 🧠💬
Cevap
3Cevap
Evet zaten öyle sosyal medyadakilerden özeniyorlar
İki olay peş peşe olduğuna göre temelinde bi sebep var
Sosyal medya etkileyici ama oyunlardan olacağını düşünmüyorum
kaç gündür gözümün önünden gitmiyor o küçük çocuklar ya
birazda özentilikten oluyor gibi saldırılar.
Ergenlerin eline telefon verirsen böyle olur
Sanmıyorum
@Royalinea instagram da dark mizah adı altında bu tarz şeylerin özendiriciliği yaptırılıyor. aileler çocuklarına sosyal medyayı yasaklamadıkları için suçlular.
@Royalinea düzenleme gelmese bile ailelerin engellemesi lazım. internet babanın elinde baba yasak koysun çocuğun cihazlara internete giremesin. bu yaşta zaten internette napacak gitsin ders çalışsın.
Son dönemde çıkan müziklerin katkısı da var bence
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?