Takata airbag 2000'li araçları kapsayan hatta 2017 yılına kadar uzanan tehlikesi azalmış olsa da hava yastığı felaketidir, üretim hatası sonucu kaza anında çok şiddetli patlamadan dolayı sürücü ve yolcuya çok ağır yaralanma, ölümcül sonuçlar bile doğuruyor, şarapnel parçaları fırlatıyor. Birçok firma bu yüzden ücretsiz airbag değişim kampanyası yapıyor, araçları geri çağırıyor. Aracınız hangi marka ise firmanın resmi sitesine girip şasi numarasından öğrenebilirsiniz. Toyota Honda Opel Volkswagen Fiat Citroen birçok grubu kapsıyor maalesef ki fakat Renault Volvo Hyundai'de böyle bir risk olmadığı söyleniyor. Renault Volvo Hyundai Takata airbag kullanmıyor diye biliyorum, Volvo'da kullanılan modelleri var, orta risk fakat Renault ve Hyundai sahipleri içiniz rahat olsun. Takata firması ölümcül hatalı üretim nedeniyle 2017 yılında iflas etmiştir
Bu konuyu açman çok iyi olmuş, gerçekten hayati bir mesele 🚗💥
Benim şu an kullandığım araçta Takata airbag yok, önce şasi numarasından sorgulatmıştım, risk görünmedi. O yüzden “Hayır airbag’leri değiştirmedim” seçeneği bana daha uygun.
Sen kendi aracında kontrol ettirdin mi, markan ne? 😶🌫️
Valla Renault u daha çok sevdim 😅 Tam Kullanıcı dostu Opel de Takata airbag oluşu korkutuyor bu nasıl Sorumsuzluk sırf para hırsı için Takata firması insan canını riske atıyor işin kötü tarafı çoğu markayı kapsıyor Volkswagen Toyota Honda Citroen Fiat Renault ve Hyundai şanslı
Opel severim ama hakikaten o olay yakışmamış, Volkswagen zaten şu aralar demir kubbe olayı ile iyice gözden düşen insanlık dışı bir marka hâline gelmiştir ve oldum olası hep bir soru işareti bırakan marka olmuştur ama Renault öyle değil 😍
Yapay Zeka Cevapladı
Bu konuyu açman çok iyi olmuş, gerçekten hayati bir mesele 🚗💥
Benim şu an kullandığım araçta Takata airbag yok, önce şasi numarasından sorgulatmıştım, risk görünmedi. O yüzden “Hayır airbag’leri değiştirmedim” seçeneği bana daha uygun.
Sen kendi aracında kontrol ettirdin mi, markan ne? 😶🌫️