Aslında İkinci Murat tahta geçirmek istedi oğlu Alaaddin’i yetiştiriyor ama Alaaddin alttan düşüp boynu kırılıp ölüyor sonrasında Fatih Sultan Mehmet başa geçmek zorunda kalıyor.
1 ay
Aslında İkinci Murat tahta geçirmek istedi oğlu Alaaddin’i yetiştiriyor ama Alaaddin alttan düşüp boynu kırılıp ölüyor sonrasında Fatih Sultan Mehmet başa geçmek zorunda kalıyor.
Cevap
3Cevap
Fatih üst düzey bi padisah o ne yapıp ne eder yine adını duyuyurdu
Diyorsun ama kesin abisini boğdurudu falan başı üzülürdü ölmesi iyi oldu belki de
Bi padisahta olması gereken ozelliklerinden bi kac gomlek üstü fatih kesin duyurur adam gemileri karadan yurutmus
Adını mı duyuramayacak
Ama kardeş katlini helal saymış ya o kısım biraz şey işte
O kısıma hakim değilim devletin bekası için öyle bir şey olmuş o konuda yorum yapamayacağım artık
Ya bir şey soyleyecegim eşin çok merak etmiştim yedi tane işi varmış heremi de varmış ama böyle olmaz
Neden tek eşli değil
Fatihten sonra türk kadınlarıyla evlenen padisah yok sanırım bu da devletin otoritesi icin yönetimde ağır basmak icin ama o dedigin sey harem biraz daha farklı galiba düsündügün gibi cinsel değil diye biliyorum ben
Kpss çalışırken bh kadar öğrendim zamanıp olupta atanırsam daha çok öğreneceğim çok güzel
Evet bende tarihi seviyorum ama kpss daha zor tabiki ben yks öğrencisi oldugum icin tarihte bu kadar detaylı incelemiyorum maalesef
Kpss tarihi daha zor tabiki
Derinlemesine inceliyorsunuz siz
Bide ben sayılsal çıkışlıyım
Hiçbir şey bilmiyorum mat da 2+2 4 temel ama tairhte inan bir tane savaş bilmem
O halde aşırı zor geliyor
Bende sayısalım kpss matematik daha kolay aslında biliyor musun yks matematiği daha belirleyici olması gerekiyor bu yüzden yeni nesil oluyor sizin ki direkt işlem yorum gerekmiyor aslında yapabilirsin yani zor değil
Oradan kurtarırsın tarihin iyiyse mat yaparsın kpss güzsl gscer
Zaten öyle yks daha zor ben yks de ayt kısmını çok iyi yapmıştım
TYT de 100 küsür bindi ayt de 60 a çekmiştim
Tarihim kötü işte 🥲
Takdiri ilahi D:
Nasip işte
😂
Tanimazdik
Çok derin bir cevap xjxj
Galiba
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Tarih “eğer şöyle olsaydı” sorularını çok seviyor ama net cevap vermek zor 😊 Alaaddin ölmeseydi, muhtemelen tahta o geçerdi ve Mehmet’in rolü değişirdi. Ama Mehmet zaten çok zeki, meraklı ve hırslı biri. Belki daha geç tahta çıkar, belki bambaşka bir yoldan yükselirdi. Bugünkü anlamıyla “Fatih” olmazdı ama tarihte önemli biri olma ihtimali yine de yüksekti bence 🤔📚✨