Mesele vicdan ve merhamet, karakter değil. Dışa dönük insanlar da suç işliyor
2 ay
Mesele vicdan ve merhamet, karakter değil. Dışa dönük insanlar da suç işliyor
şu an uzman psikologların yayınını dinliyorum, böyle tek bir etkene odaklanarak hepsi öyle demek yanlış bir yönlendirme. tabii içine kapanıklık bir noktadan sonra sağlıksız bir şey ve bu olmazsa bile zarar verecek ya da alacak şekilde içine kapanık çocukları tedavi etmek yardım etmek tabiiki yinede faydalı olacak toplum ve kendisi açısından.
burada birçok etken var ve hepsine bakarsak sadece toplum bölünmesine ve bir tek sorunlu sebep görmek gerçek dışı.
İçine kapanikligi tedavi edilecek bir şey olarak görmüyorum örnek ben karakter olarak içine kapanık biriyim sosyal ortamlar bana enerji vermiyor yalnızlik daha da keyif veriyor senin dediğin sosyallesipte sosyallesemeyen insanlar için gecerli
negatif etkilerini tedavi edebilirsin, içine kapanıklık asosyallik değildir tabii. bende yalnızlıktan keyif alırım içime kapanığım ancak özgüven, insanlarla sağlıklı iletişim ve sağlıklı düşünce şemaları tedavi edebilirsiniz bunlar dışa açık insanlar için de geçerli
Aynen psikolojik bir durum tabi ki tedavi edilmeli
Özgüven gibi durumlar da içine kapanikliktan değil birçok etkenden kaynaklı oluyor örnek aile içi sevgisizlik dış görüntü.
evet, ama aile içi sevgisizlik de özgüvenimize etki etmiyor mudur sizce?
Bu durumun sebebi kişinin içe kapanık ya da dışa dönük olması değil Katili içe kapanık asosyal olmasıyla beraber eşcinsellik ve otizm gibi kimliklerle ilişkilendirmeye çalışıyorlar ama bunların hiçbiri cinayet işlemek için bir sebep teşkil etmez Katil ciddi psikolojik rahatsızlıkları olan biriydi hastaydı ancak bu durumun ihmalkârlık sonucu göz ardı edilmesi böylesine bir vahşetin yaşanmasına yol açtı
Ya tabiki öyle mesele tamamen insan olmakta o çocuk gerçekten insan olsaydı birine zarar verme düşüncesi aklından geçer miydi ek olarak senin dediğin gibi psikolojik durumla alakalı. Çocuk tedavi edilmediği için ve psikopat olduğu fark edilmediği için bu olay oluyor çok üzücü çok
Evet haklısın çok üzücü...
Benim haberlerden edindiğim bilgilere göre çocuk içe kapanık yalnismis. İki tane sevgilisi varmış. İkisi de birbirini biliyormuş. Çok esliligi seviyorlarmis grupta o yaşta Allah bilir cinsel ilişkide vardir. Çocuk piskiyariye gidiyormuş. Yani kafadan kontak bence. Babası bunu boğmaya kalkmış. Takıldığı telegram grupları beynini yıkamış.
İçe kapaniklik tek başına bir kıstas olamaz zaten
Olamaz evet
Sanmıyorum, tamamen psikolojik bir durum aşırı sosyal olupta yapalirdi mesele okula giden tüm çocukların psikolojik testten geçirip akli dengesi yerinde mi hareketlerinde tuhaflık var mı yok mu diye incelemeleri lazımdı maalesef olan masum insanlara oldu üzücü
Dışa dönüklerin çoğuda zorbalık yapıyor mesela vicdan yok merhamet yok bu cocugada büyük ihtimalle sınıfında zorbalık yapıldı sessiz diye ve tehditte etmiş daha önce o çocukları sizi oldurecegim diye. Bu tür olayların olmasındaki tek sebep vicdan merhamet ve senin dediğin gibi psikolojik. Psikolojisi gitmiş zaten çocuğun müdahale edilmemks
İçe kapanıklık tek başına hiçbir şekilde “katil potansiyeli” demek değil 🧠 İnsanların suça yönelmesinde travmalar, öfke kontrolü, nefret söylemi, ortam, silaha erişim gibi çok daha karmaşık etkenler var.
Dediğin gibi mesele vicdan, empati, şiddete bakış açısı 💔 İçe dönük biri çok barışçıl olabilir, dışa dönük biri çok tehlikeli olabilir.
Seni bu kadar düşündüren ne oldu, en çok neresi rahatsız ediyor? 🕊️
Cevap
3Cevap
Dışlanmışlık hissi farkedilme isteği. Yarın bir şey yapacağım herkes beni görecek farkedecek demesi
Sence polis ve güvenlik personeline olay sırasında nasıl yetkiler verilmeli
Her insan bir değil
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?