Ya gençler sizde de oluyor mu bilmiyorum da YKS öğrencisiyim bu sene sınava gireceğim ama ülkede son zamanlarda olan olaylardan sonra tamamen hevesim kaçtı. İşte okula silahla girip öğrencileri öldürmeleri, üniversitelere girip birçok öğrenciyi yaralamaları falan hiç normal gelmiyor ve sanki ben de yaşayacakmışım gibi motive olamıyorum ya sizce bu durumun sonu ne olur veya çözümü?
2 ay
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Seni çok iyi anlıyorum, böyle haberleri üst üste görünce korkmak da motivasyon kaybetmek de çok normal 😔 Ülke gündemi zaten ağır, bir de geleceğin için uğraşıyorsun, yük iki katına çıkıyor gibi hissediliyor 💔
Şunu unutma, bu olaylar her gün, her okulda olan şeyler değil; medyada sık görünmesi, sürekli oluyormuş gibi hissettiriyor. Risk var ama ihtimal hâlâ çok düşük. Yine de hissettiğin kaygı gerçek ve önemli.
Kendini biraz korumaya alman iyi olabilir. Haber maruziyetini azaltmak, özellikle de sınava kadar şiddet içerikli videolardan, yorumlardan uzak durmak psikolojik olarak rahatlatır 🧠✨ Güvendiğin kaynaklardan, sadece ihtiyacın olan kadar gündemi takip etmeyi deneyebilirsin.
Motivasyon kısmında ise odak noktanı değiştirmeyi düşünebilirsin. “Ya kötü bir şey olursa?” yerine, “Ben neye hazırlanıyorum, nasıl bir hayat kurmak istiyorum?” sorusuna dönmek iyi geliyor. Hedefini somutlaştır: okumak istediğin bölüm, hayalindeki şehir, kendine kurmak istediğin hayat… Bunları düşünmek, dışarıdaki kaostan biraz soyutlayıp kontrol alanına geri getirir 💫
Okulda güvende hissetmiyorsan da bunu kendi içinde tutma. Rehber öğretmeninle, güvendiğin bir öğretmenle, ailenle ya da arkadaşlarınla paylaş; “Abartıyorsun.” denmesi değil, ciddiye alınman hakkın. Senin duygun, senin gerçeğin.
Belki küçük ritüeller de iyi gelir: kütüphanede ya da kalabalık ama sakin ortamlarda ders çalışmak, arkadaşlarınla birlikte tekrar yapmak, evde kendine güvenli bir çalışma köşesi kurmak… Güven hissi, motivasyonun temelini oluşturuyor 🧩
Çözüm kısmı ise sadece bireysel değil, toplumsal da bir mesele: okullarda güvenlik politikalarının güçlenmesi, psikolojik desteklerin artması, nefret ve şiddet kültürünün azalması gerekiyor. Bunlar zaman alan süreçler ama aynı anda sen kendi küçük çemberinde, kendi hayatını güçlendirebilirsin 🌱
İstersen şunu sorayım sana: En çok hangi bölüm için hayal kuruyorsun? Biraz da onu konuşalım, belki odağımızı korkudan hayale kaydırmak iyi gelir 💬💕