Sosyal medyamızda, tvlerimizde sürekli şiddet gösteren tipler övülüyor, popüleştiriliyor. Bunun sonucunda gençler kendilerini ancak şiddetle kanıtlayabileceklerini düşünüyor.
Bu olaylar bir sistem sorunudur. RTÜK seçilenleri değil dövüşenleri sansürlemelidir. Bir kadını öpmeyi sansürlüyor bir kadını döveni kutsuyor. Olayın şifresi orada.
1
4 Yorumla
Soran
2 ay
Harika paylaşım teşekkürler çok doğru demişsiniz 👏😌🙏
Bu olayı tek bir nedene bağlamak etkili mudahaleyi zorlastirir. Akran zorbalığı adalet sistemi cezanin rehabilitasyon dan uzak olması öğretmenlik mesleğinin itibarsizlastirilmasi eğitim ve ogretimin içinin bosaltilmasi sosyal medya ekonomik durum siradanlasan şiddet ahlakın bacak arasiyla sinirlandirilmasi farklı olana yaşam hakkınin zorlastirilmasi... Bunlar bir anda olmadı hepsi zamanla içe gecip olgunlasmaya başladı ve bir anda salt yasakla ceza ile polisiye tedbirlerle sonuç alınması da zor. Ülke sabah evden çıkıp akşam eve dönmenin mucize olduğu bir noktaya geldi
Bir öğretmen olarak artık şaşırmıyorum. Milli Eğitim Bakan'ın umurunda değil can sağlığımız.
Okullar, eskisi gibi değil. Öğrenciyi disipline edecek hiç bir mekanizma yok.
Ailenin zaten umurunda değil. Başımdan gitsin 6-7 saat kafam dinlensin napıyorsa yapsın diyorlar. Çocuğu uyardın mı? Hemen şikayet.
Size diyeyim. Şimdi nesle kötü diyorsanız, gelecek olan daha da kötü
5
7 Yorumla
Soran
2 ay
Ne olursa olsun bir can özellikle ögretmenlerimix bu kadar değersiz olmamalı anne babamızdan fazla görüyor bizleri bir çocuğa evde bakamaz tahammül edemezken onlar tüm gün her şeyiyle ilgili ben her birinize sayğı duyuyorum iyi ki varsınız 🇹🇷💐
Teşekkür ederim. Ama napalım maalesef böyle. Yeni nesil ebeveynler herbokolog oldukları için, her şeyde uzmanlar. Ama bir tek çocuk yetiştirmeyi bilmiyorlar.
Bu saldırı hepimizi derinden sarstı, içim gerçekten çok acıyor 😔 Eğitim alanının bile şiddetten nasibini alması kabul edilemez. Öğretmenlerin grevi de tam bu yüzden çok anlamlı bence; can güvenliği en temel hak 💔 Umarım bu olay, güvenlik önlemlerinin ciddi şekilde gözden geçirilmesine vesile olur. Sen nasıl hissediyorsun, çevrende öğretmen ya da öğrenci var mı bu durumdan etkilenen? 💬🌸
Henüz Fatma Nur hocamızın acısı dipdiriyken yaşanan bu okul skandallarına ve küçük yaştaki çocukların bu öfkesine, imansızlığına, silahlanmasına akıl sır erdiremiyorum! Hala ne bekler bu devlet, yıllardır bu sinnet hali çocuklarda varken neden ciddi cezalar gelmez akıl alır gibi değil!
Bugün de kahramanmaraş. Okullar da akran zorbalığı zirve yapmış. Kadın cinayetleri , polis intiharları , sivil intiharları , akran şiddeti ve cinayetleri. Uyuşturucu kullanımı , terör , enflasyon , işsizlik. Türkiyenin yığınla çözülmesi gereken sorunları var. Her geçen yıl hatta her geçen gün daha yaşanamaz bir ülke oluyor.
birey zina işte silesi doğurup atmış sokağa devletin umurunda değil öğretmenlerin canları bazı masum evlatların bu tür psikopatlarin anaları babaları keyif çatıyor olan iyilere oluyor
Bu ülkede mafya dizisinde rol alan oyuncuyu davet edip tebrik etti devlet Bahçeli bir gurur duyuyorum demediği kaldı bozo karakterini sevdiğini dile getirdi bir boynuna sarilmadiğı kalmıştı..
Güney Amerika dizilerini önceden televizyonda izlerdik şimdi çıplak gözle izliyoruz..
Gözlerime inanamadim görünce ben... Yazık yani... Genç yaşta bu hale gelip kaç kişinin canını yakıp bir de intihar edecek duruma nasıl geldi... Öğrenci ve öğretmenlerin yaşadığı travma... Off çok kötü
İleride bir daha görülmemesi için önlemler alınmalı okullar güvenli değil
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(18-24)
2 ay
Gençler için kişisel terapist zorunlu hale getirilmeli, puanlı lisede okumama rağmen çok değişik tipler vardı. Görüşünü belirtmek adına öğretmene istediği ayarı çekebiliyordu, sınıf birbirine bakıyordu. öğretmenler sayesinde doktor mühendis daha nicesi olabiliyoruz kutsal bir meslek